SCS Zaalvoetbaltoernooi | Geannuleerd

In verband met de huidige situatie rondom het Coronavirus, het advies van het RIVM en de onbekendheid over het verdere verloop van deze situatie, heeft ons doen besluiten het zaalvoetbaltoernooi 2019 van 18 april a.s. te annuleren. Voor vragen kun je per mail contact opnemen met de afdeling communicatie: communicatie@specialcargo.nl

Was jij vorig jaar ook met jouw team bij het Special Cargo Zaalvoetbaltoernooi? Volle speelvelden, gezelligheid in de kidscorner en natuurlijk een terechte winnaar: RSC Transport. Wil jij er dit jaar met jouw team ook (weer) bijzijn? Dat kan! Op zaterdag 18 april 2020 staat het SCS-zaalvoetbaltoernooi gepland in het Kennemer Sportcenter Complex in Haarlem.

Vanaf 16:00 uur is de zaal geopend en de eerste wedstrijden starten om 17:00 uur. Het toernooi duurt tot ongeveer 22:00 uur, aansluitend volgt de prijsuitreiking voor de eerste 3 plaatsen.

Compleet arrangement
Omwille van de organisatie hebben wij de opzet veranderd. Dit jaar bieden wij een all-inclusive prijs per team aan. Lekker overzichtelijk en duidelijk. De prijs is inclusief deelname aan de wedstrijden; inschrijfgeld, eten & drinken gedurende het event en uiteraard vermaak voor jong en oud. Dit complete arrangement bieden wij aan voor € 250,- per team.

Inschrijven
Doe je dit jaar ook (weer) met ons mee? Schrijf je team vóór 13 maart in via deze link. Belangrijk: Een team bestaat uit 8 personen waarvan minimaal 6 personen van hetzelfde bedrijf meedoen. Er kunnen maximaal 21 teams deelnemen, dus meld je op tijd aan!

Sponsoring
Wil je extra opvallen met je bedrijf en prominent met je team aanwezig zijn? Kies dan voor het all-inclusive sponsorpakket ter waarde van: € 1.000,-. Dit is inclusief:

 • All-In arrangement voor bedrijfsvoetbalteam (incl. inschrijfgeld).
 • Presentatie van eigen promotiemateriaal in de zaal (max 2 vlaggen/posters).
 • Sponsorvermelding op de website van Special Cargo Services.
 • 8 mooie tenues met opschrift + naam van het bedrijf.

Vermaak voor jong & oud
Net als vorig jaar is de hele familie van harte welkom om de teams aan te moedigen.

Ook voor de kids, jong en oud worden er op deze dag natuurlijk weer leuke activiteiten georganiseerd.

Met sportieve groet,
Team Special Cargo Services

Masterclass Casuïstiek

Door dagelijkse werkzaamheden zakt het ‘werken met de wet- en regelgeving boeken’ weg. Vaste stramienen en interne procedures maken het lastig om over de grenzen van de boeken heen te kijken en werken. Herkenbaar? Schrijf je dan nu in voor de Masterclass Casuïstiek op 11 maart. In deze Masterclass gaan wij met elkaar terug de boeken in. 

Aan de hand van cases nemen onze docenten Jannie van Vliet en Cor Schaatsbergen, je mee in de actualiteiten en gaan we met elkaar classificeren, verpakken, en de opslag van gevaarlijke stoffen behandelen. Door middel van kennisuitwisseling en casuïstiek gaan de deelnemers in groepjes aan de slag en worden de verschillende bevindingen met elkaar besproken. Tijdens deze Masterclass pas je de stof toe van de verschillende DG-cursussen en waar nodig wordt deze opgefrist. Van de deelnemers wordt een actieve houding gevraagd en bespreek je je bevindingen met de groep.

Voor wie is deze Masterclass:
Professionals, veiligheidsadviseurs en vakmensen op het gebied van gevaarlijke stoffen, die hun kennis willen verdiepen, verbreden en bijhouden.

Sprekers:
Jannie van Vliet en Cor Schaatsbergen, zijn beide sinds 2018 docent wetgeving gevaarlijke stoffen bij Special Cargo College.

 Praktische informatie:

 • Locatie: Special Cargo College, Laanweg 4 in Spijkenisse
 • Inloop vanaf 17.00 uur met een hapje en drankje
 • Aanvang Masterclass 18.00 uur
 • Afsluiting 19.30 uur met een netwerkborrel
 • Deelname is gratis, aanmelden is noodzakelijk

 

SPECIAL CARGO SEMINAR 2020

Op maandag 13 januari 2020 vindt het Special Cargo Seminar plaats in Corendon Village Hotel, Badhoevedorp. Het thema dit jaar is: the road to safety and security. Op deze dag word je bijgepraat over de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van gevaarlijke stoffen en security. Wij verwelkomen bevoegd gezag en gaan met gastsprekers in gesprek over de actualiteiten.

De opzet van het seminar is vernieuwd ten opzichte van eerdere edities; gastsprekers buigen zich dit jaar in parallelsessies over onderwerpen als TAPA, Insider Threat en Lithium Batterijen 2.0. Kortom een veelzijdig programma, dat wil je toch niet missen?

Programma
Dagvoorzitter Lars Sorensen doet de kick-off op geheel eigen wijze. Hij zoekt de interactie op en kijkt naar de trends en ontwikkelingen in de logistieke sector. Aansluitend neemt gastspreker Jop Groeneweg, cognitief psycholoog en verbonden aan het LUMC, je mee in het onderwerp Succes & Veiligheid. Wat is veiligheid en hoe zorg je ervoor dat jouw medewerkers veiligheid vooropstellen?

Parallelsessies
Na de plenaire sessie gaan wij uiteen in een viertal groepen. Aan iedere parallelsessie kunnen een maximaal aantal personen deelnemen. Bij inschrijving graag aangeven aan welke 2 van de 4 parallelsessies je wilt deelnemen:

 1. Lithium batterijen: Innovatie of gevaarlijke ontwikkeling?
  Edwin Boon | Kwaliteitsmanager KLM Cargo
 2. Insider Threat: The unexpected suspect
  Michael van der Heide | Koninklijke Marechaussee
 3. Trends & ontwikkelingen: Veiligheid transport gevaarlijke stoffen
  Diran Sepanian | Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT)
 4. TAPA: wie is de zwakste schakel?
  Paul Linders | Global Director CEVA Logistics

Ontmoeten & netwerken
Het seminar is een uitstekende netwerkgelegenheid. Ontmoet professionals en stakeholders binnen alle segmenten van de transport & logistieke sector. Wij hopen jou op maandag 13 januari te ontmoeten in Village Hotel Corendon, Badhoevedorp.
Wil je bijblijven en vooroplopen? Meld je dan nu aan voor het Special Cargo Seminar 2020.

Praktische informatie:

 • Datum: Maandag 13 januari 2020
 • Inloop 13.00 | afsluiting met netwerkborrel omstreeks 17.30
 • Locatie: Corendon Village Hotel Amsterdam | Schipholweg 275 | Badhoevedorp
 • Corendon is met de auto gemakkelijk te bereiken via de A4 en A10. Er is voldoende parkeergelegenheid bij het hotel.

Masterclass Chemie | wil jij jouw kennis verbreden en verdiepen? Schrijf je nu in

Wat is chemie? En wat heeft chemie te maken met vervoer en opslag van gevaarlijke stoffen? Alles! Onze gastspreker Steef Fierens neemt u mee in dit onderwerp tijdens onze Masterclass op 11 december a.s.

De ene stof(-groep) is de andere niet, er zijn (groepen van) stoffen die gevaarlijker zijn dan de anderen, hoe komt dat? Weet jij waarom stoffen reageren op elkaar, is dat toeval of is het verklaarbaar? Is segregeren/separeren echt nodig of is het een overdreven voorzorgsmaatregel? Wil je antwoord op deze vragen en wil je weten waarom het verstandig is meer kennis van chemie te hebben? Kom dan naar onze Masterclass.

Voor wie is deze Masterclass:
Professionals, veiligheidsadviseurs en/of vakvrouwen/mannen op het gebied van gevaarlijke stoffen, die hun kennis willen verdiepen, verbreden en bijhouden.

Gastspreker:
Dhr. Fierens, afgestudeerd Botanisch-Chemisch Analist in Wageningen, is gevaarlijke stoffen specialist alsmede chemicus en werkzaam bij DHL Parcel in Utrecht, als Operations Support Executive. In deze functie is hij de spil in de behandeling en het vervoer van gevaarlijke stoffen.

Na deze Masterclass:
Ga je naar huis met kennis en inzichten over chemie. Weet je meer over de zin en onzin van chemie en kan je beter inschatten of je aanvullende informatie nodig hebt. Ook weet je of de opslagprocedures en/of  beladingsprocedures moeten worden gewijzigd. Na deelname ontvang je een certificaat en heb jij je netwerk verrijkt met mede professionals.

 Praktische informatie:

 • Locatie: Special Cargo College, Laanweg 4 in Spijkenisse
 • Inloop vanaf 17.00 uur met koffie/thee en broodjes
 • Aanvang Masterclass 18.00 uur
 • Afsluiting 19.30 uur met een netwerkborrel
 • Inclusief een certificaat van deelname
 • Deelname is gratis* (wel vragen wij een korte schriftelijke evaluatie voor kwaliteitsdoeleinde)
 • Aanmelden per e-mail: event@specialcargo.nl

Let op: De masterclass is een nieuw product van Special Cargo College. Dit jaar draaien wij een pilot waarin diverse actuele thema’s aan bod komen welke gericht zijn op gevaarlijke stoffen. Gedurende de pilotperiode zijn de masterclasses gratis toegankelijk voor geïnteresseerden. Echter bij een no-show (of afmelding binnen 24 uur) zijn wij genoodzaakt een factuur te sturen van €50,- per deelnemer.

Extra Thema-avond Lithium Batterijen PGS37

De nieuwe PGS-richtlijn PGS-37 komt eraan. Naar verwachting zal medio 2020 deze richtlijn met betrekking tot opslag van lithium-ion batterijen van kracht gaan. Ben jij al voorbereid op de gevolgen die dit heeft op de organisatie? Wij nodigen je van harte uit voor onze thema-avond, waarin wij je op de hoogte brengen van de huidige stand van zaken op dit gebied. 

PGS-37
Het aantal incidenten met lithium-ion batterijen neemt door het toenemende gebruik een grote vlucht. Wat de meeste batterijen met elkaar gemeen hebben is dat zij instabiel kunnen worden bij overladen, diepontladen, hoge en lage temperaturen en slag of stoot. De risico’s zijn afhankelijk van de situatie, verontrustend en ernstig te noemen. Momenteel is wetgeving rondom opslag van lithiumbatterijen nihil en ook de kennis bij gebruikers beperkt. Vanuit de overheid is daarom besloten om een nieuwe richtlijn te ontwikkelen; PGS 37. Deze richtlijn zal o.a. betrekking hebben op bedrijfsmatige opslag van lithium-ion batterijen en accu’s.

Docenten
Jurgen Spanjers en Teun Graven, docenten en veiligheidsadviseurs bij Special Cargo College, zullen ingaan op de gevaren, wijzigingen en mogelijke gevolgen van de PGS-37. Tijdens deze thema-avond komen de risico’s bij vervoer en opslag van lithiumbatterijen aan bod, evenals de stand van zaken rondom de ontwikkeling van regelgeving voor opslag van deze batterijen.

Kosten, meer informatie en aanmelden
Deelname aan deze thema-avond is gratis. Omdat deze avond onderdeel is van een pilot, vragen wij een korte schriftelijke evaluatie voor kwaliteitsdoeleinde. Aanmelden kan vóór 21 juni a.s. Stuur een e-mail naar: event@specialcargo.nl o.v.v. naam, functie en organisatie.

Praktische informatie:

 • Locatie: Special Cargo College, Koolhovenlaan 100, Schiphol
 • Inloop vanaf 17.00 uur met broodjes
 • Aanvang 17.30 uur – circa 19.30 uur met aansluitend een netwerkborrel
 • Deelname is gratis* (wel vragen wij een korte schriftelijke evaluatie voor kwaliteitsdoeleinde)
 • Aanmelden per e-mail: event@specialcargo.nl of via het aanmeldformulier op deze pagina

Thema-avond Lithium Batterijen PGS37 (vol!)

De nieuwe PGS-richtlijn PGS-37 komt eraan. Naar verwachting zal medio 2020 deze richtlijn met betrekking tot opslag van lithium-ion batterijen van kracht gaan. Ben jij al voorbereid op de gevolgen die dit heeft op de organisatie? Wij nodigen je van harte uit voor onze thema-avond, waarin wij je op de hoogte brengen van de huidige stand van zaken op dit gebied. 

PGS-37
Het aantal incidenten met lithium-ion batterijen neemt door het toenemende gebruik een grote vlucht. Wat de meeste batterijen met elkaar gemeen hebben is dat zij instabiel kunnen worden bij overladen, diepontladen, hoge en lage temperaturen en slag of stoot. De risico’s zijn afhankelijk van de situatie, verontrustend en ernstig te noemen. Momenteel is wetgeving rondom opslag van lithiumbatterijen nihil en ook de kennis bij gebruikers beperkt. Vanuit de overheid is daarom besloten om een nieuwe richtlijn te ontwikkelen; PGS 37. Deze richtlijn zal o.a. betrekking hebben op bedrijfsmatige opslag van lithium-ion batterijen en accu’s.

Docenten
Jurgen Spanjers en Teun Graven, docenten en veiligheidsadviseurs bij Special Cargo College, zullen ingaan op de gevaren, wijzigingen en mogelijke gevolgen van de PGS-37. Tijdens deze thema-avond komen de risico’s bij vervoer en opslag van lithiumbatterijen aan bod, evenals de stand van zaken rondom de ontwikkeling van regelgeving voor opslag van deze batterijen.

Kosten, meer informatie en aanmelden
Deelname aan deze thema-avond is gratis. Omdat deze avond onderdeel is van een pilot, vragen wij een korte schriftelijke evaluatie voor kwaliteitsdoeleinde. Aanmelden kan vóór 24 mei a.s. Stuur een e-mail naar: event@specialcargo.nl o.v.v. naam, functie en organisatie.

Praktische informatie:

 • Locatie: Special Cargo College, Koolhovenlaan 100, Schiphol
 • Inloop vanaf 17.00 uur met broodjes
 • Aanvang 17.30 uur – circa 19.30 uur met aansluitend een netwerkborrel
 • Deelname is gratis* (wel vragen wij een korte schriftelijke evaluatie voor kwaliteitsdoeleinde)
 • Aanmelden per e-mail: event@specialcargo.nl of via het aanmeldformulier op deze pagina

Masterclass BRZO

Besluit Risico’s Zware Ongevallen, BRZO. Wist je dat er in Nederland ruim 400 bedrijven onder het BRZO-besluit vallen? Deze bedrijven, variërend van complexe chemische industrie tot opslagbedrijven voor bepaalde type gevaarlijke stoffen, zijn verplicht om veiligheidsmaatregelen te nemen om de risico’s van zware ongevallen met gevaarlijke stoffen te beheersen.

 Als er bij deze bedrijven iets misgaat kan de impact voor werknemers en omgeving enorm zijn. Daarom moeten deze organisaties specifieke maatregelen nemen om de risico’s van zware ongevallen voor de werknemers, de omwonenden en het milieu te beperken. Maar wanneer ben je een BRZO-bedrijf en welke punten moet je als organisatie op orde hebben om aan de verplichtingen te voldoen? Wil je jouw kennis verbreden over dit onderwerp? Kom dan naar onze Masterclass.

Voor wie is deze Masterclass:
Professionals, veiligheidsadviseurs of vakvrouwen/mannen op het gebied van gevaarlijke stoffen, die hun kennis willen verdiepen, verbreden en bijhouden.

Gastspreker:
Dhr. Lars Verhoof is SHEQ-manager bij een opslagbedrijf in het havengebied van Amsterdam (voorheen VOPAK)  Dhr. Verhoof heeft zijn sporen verdiend bij o.a. TNO en DCMR waarvan de laatste 8 jaar als BRZO- Inspecteur.

Na deze Masterclass:
Ga je naar huis met kennis en inzichten over BRZO. Weet jij welke verplichtingen BRZO-bedrijven hebben, welke controles worden uitgevoerd en zijn de prioriteiten om te voldoen aan wet-en regelgeving voor jou duidelijk. Na deelname ontvang je een certificaat en heb jij je netwerk verrijkt met mede professionals.

 Praktische informatie:

 • Locatie: Special Cargo College Rotterdam, Laanweg 4 te Spijkenisse
 • Inloop vanaf 17.00 uur met koffie/thee en broodjes
 • Aanvang Masterclass 18.00 uur
 • Afsluiting 19.30 uur met een netwerkborrel
 • Inclusief een certificaat van deelname
 • Deelname is gratis* (wel vragen wij een korte schriftelijke evaluatie voor kwaliteitsdoeleinden)
 • Aanmelden per e-mail: event@specialcargo.nl

Let op: De masterclass is een nieuw product van Special Cargo College. Dit jaar draaien wij een pilot waarin diverse actuele thema’s aan bod komen welke gericht zijn op gevaarlijke stoffen. Gedurende de pilotperiode zijn de masterclasses gratis toegankelijk voor geïnteresseerden. Echter bij een no-show (of afmelding binnen 24 uur) zijn wij genoodzaakt een factuur te sturen van €50,- per deelnemer.

Masterclass Energietransitie

Masterclass: Energietransitie | Alternatieve brandstoffen en li-ion energiedragers

LNG, windenergie, elektrische auto’s, we hebben er allemaal mee te maken.
De belangstelling voor en vraag naar kennis op het gebied van alternatieve energiebronnen en opslag van deze energiebronnen, en dan met name de risico’s en het bestrijden hiervan, neemt sterk toe. Wil je jouw kennis verbreden over dit onderwerp en inzicht verkrijgen over de bestrijding van de risico’s uit oogpunt van de hulpverlening? Kom dan naar onze Masterclass.

Lithiumbatterijen onderscheiden zich door een hoge energiedichtheid en herlaadbaarheid. In steeds meer producten in en rond huis vinden we deze batterijen terug; telefoons, powerbanks, elektrische fietsen, maar ook bij bijvoorbeeld koptelefoons en elektrische tandenborstels. Een gemiddeld huishouden bezit meer dan 100 batterijen en we zien steeds vaker dat dit merendeel lithium-ion batterijen zijn. Het gevaar zit in oververhitting van deze batterijen. Dit gebeurt veelal tijdens het opladen, het gebruik van niet-originele laders, het overladen van de batterij of door beschadiging hiervan. Helaas neemt het aantal incidenten hierdoor ook toe.

Voor wie is deze Masterclass:
Professionals, veiligheidsadviseurs of vakvrouwen/mannen op het gebied van gevaarlijke stoffen,
die hun kennis willen verdiepen, verbreden en bijhouden.

Gastspreker:
Dhr. Martin Meijer is chemisch adviseur en specialist gevaarlijke stoffen bij Veiligheidsregio Rijnmond. Dhr. Meijer heeft zijn sporen verdiend bij DCMR en tevens is hij verbonden aan het LIOGS.

 Na deze Masterclass:

 • Ga je naar huis met kennis en inzichten over de risico’s en bestrijding van alternatieve energiebronnen waaronder Lithium batterijen.
 • Ontvang je een certificaat van deelname
 • Heb jij je netwerk verrijkt met mede professionals

 Praktische informatie:

 • Locatie: Special Cargo College Rotterdam, Laanweg 4 te Spijkenisse
 • Inloop vanaf 17.00 uur met broodjes
 • Aanvang 18.00 uur – circa 19.30 uur met aansluitend een netwerkborrel
 • Inclusief een certificaat van deelname
 • Deelname is gratis* (wel vragen wij een korte schriftelijke evaluatie voor kwaliteitsdoeleinden)
 • Aanmelden per e-mail: event@specialcargo.nl

Let op: De masterclass is een nieuwe product van Special Cargo College. Dit jaar draaien wij een pilot waarin diverse actuele thema’s aan bod komen welke gericht zijn op gevaarlijke stoffen. Gedurende de pilotperiode zijn de masterclasses gratis toegankelijk voor geïnteresseerden. Echter bij een no-show (of afmelding binnen 24 uur) zijn wij genoodzaakt een factuur te sturen van €50,- per deelnemer.