Dit evenement is volgeboekt.

Op Woensdag 3 juli 2019 is een extra thema avond Lithium Batterijen PGS37.

Klik hier voor meer informatie.
Thema-avond Lithium Batterijen PGS37 (vol!)

05 juni 2019 | Schiphol | 17.00

Let op dit evenement heeft al plaatsgevonden!

De nieuwe PGS-richtlijn PGS-37 komt eraan. Naar verwachting zal medio 2020 deze richtlijn met betrekking tot opslag van lithium-ion batterijen van kracht gaan. Ben jij al voorbereid op de gevolgen die dit heeft op de organisatie? Wij nodigen je van harte uit voor onze thema-avond, waarin wij je op de hoogte brengen van de huidige stand van zaken op dit gebied. 

PGS-37
Het aantal incidenten met lithium-ion batterijen neemt door het toenemende gebruik een grote vlucht. Wat de meeste batterijen met elkaar gemeen hebben is dat zij instabiel kunnen worden bij overladen, diepontladen, hoge en lage temperaturen en slag of stoot. De risico’s zijn afhankelijk van de situatie, verontrustend en ernstig te noemen. Momenteel is wetgeving rondom opslag van lithiumbatterijen nihil en ook de kennis bij gebruikers beperkt. Vanuit de overheid is daarom besloten om een nieuwe richtlijn te ontwikkelen; PGS 37. Deze richtlijn zal o.a. betrekking hebben op bedrijfsmatige opslag van lithium-ion batterijen en accu’s.

Docenten
Jurgen Spanjers en Teun Graven, docenten en veiligheidsadviseurs bij Special Cargo College, zullen ingaan op de gevaren, wijzigingen en mogelijke gevolgen van de PGS-37. Tijdens deze thema-avond komen de risico’s bij vervoer en opslag van lithiumbatterijen aan bod, evenals de stand van zaken rondom de ontwikkeling van regelgeving voor opslag van deze batterijen.

Kosten, meer informatie en aanmelden
Deelname aan deze thema-avond is gratis. Omdat deze avond onderdeel is van een pilot, vragen wij een korte schriftelijke evaluatie voor kwaliteitsdoeleinde. Aanmelden kan vóór 24 mei a.s. Stuur een e-mail naar: event@specialcargo.nl o.v.v. naam, functie en organisatie.

Praktische informatie:

  • Locatie: Special Cargo College, Koolhovenlaan 100, Schiphol
  • Inloop vanaf 17.00 uur met broodjes
  • Aanvang 17.30 uur – circa 19.30 uur met aansluitend een netwerkborrel
  • Deelname is gratis* (wel vragen wij een korte schriftelijke evaluatie voor kwaliteitsdoeleinde)
  • Aanmelden per e-mail: event@specialcargo.nl of via het aanmeldformulier op deze pagina