Basiscursus Beveiligings Adviseur Luchtvracht (BAL)

Deze door SCS Training & Consultancy ontwikkelde cursus is gebaseerd op de opleidingseisen in het Nationaal Trainingsprogramma voor de Beveiliging van de Burgerluchtvaart (NTBB).

De cursus is bestemd voor degenen, die conform de regelgeving inzake de beveiliging van luchtvracht tegen terrorisme, worden aangesteld als de wettelijk verplichte Beveiligings Adviseur Luchtvracht voor bekende afzenders en erkende agenten.

De cursus leidt op tot het Certificaat Beveiligings Adviseur Luchtvracht, dat als zodanig wordt erkend door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en de Koninklijke Marechaussee.

Duur van de cursus
De basiscursus duurt 3 dagen en wordt gegeven op drie opeenvolgende dagen.

Vooropleiding
Een middelbare schoolopleiding, gezond verstand en gemotiveerdheid is alles wat nodig is om deze cursus met succes af te sluiten.

Erkenning als opleidingsinstituut
SCS Training & Consultancy BV is een door de Minister van Justitie en Veiligheid erkend opleidingsinstituut inzake de beveiliging van luchtvracht.

Cursusmateriaal
De cursus wordt gegeven aan de hand van het Nationaal Programma voor de Beveiliging van de Burgerluchtvaart (NCASP) en de van toepassing zijn de Europese Verordeningen. Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreid cursusboek, waarin op duidelijke wijze in de materie wordt besproken en uitgelegd. Dit cursusboek bevat een groot aantal opgaven waarmee de cursist wordt voorbereid op zijn functie van Beveiligings Adviseur Luchtvracht en het examen.

Docenten
De cursus worden gegeven door ervaren docenten, die de materie niet alleen vanuit de theorie van de regelgeving benaderen, maar ook vanuit de dagelijkse praktijk.

Locatie
Deze cursus wordt gegeven op onze trainingslocatie: Special Cargo College, Koolhovenlaan 100, 1119 NH, Schiphol Rijk.

Certificering
Na het volgen van de initiële cursus Beveiliging Adviseur Luchtvracht krijgt u een code waarmee u zicht kunt aanmelden voor de eindtoets die wordt afgenomen door CITO op verschillende locaties in Nederland. U kunt zich hier via de website van CITO zelf voor aanmelden op een voor u geschikte locatie en tijdstip. De kosten hiervan zijn inbegrepen in de cursus.
Indien u de test met succes heeft afgerond ontvangt u van CITO een certificaat dat 5 jaar geldig is. Om het certificaat geldig te houden, dient u ieder jaar aantoonbaar 1 dag een herhaling cursus te volgen.

Praktische Informatie

  • De basiscursus Beveiligings Adviseur Luchtvracht (BAL) is een drie daagse training
  • De prijs voor deze cursus is € 490,- exclusief btw
  • De training is van 09:00 – 16:30 uur
  • Bij Special Cargo College kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk
  • Koffie, thee, water en lunch zijn inbegrepen
  • Gratis parkeergelegenheid voor de deur
  • Deze training kan ook incompany gegeven worden
  • De groep bestaat uit maximaal 18 personen

Inschrijfformulier

Gegevens Cursist
Selecteer cursus data

Gegevens Bedrijf

Ik ga akkoord met de Cursus voorwaarden (pdf) van SCS Training & Consultancy."

Na inzending van dit formulier ontvangt u een bevestiging.