Dangerous Goods Professional: Inschrijving 2022-2024 gestart

Redactie
17 oktober, 2021
2 minuten leestijd
Opleidingen

De tweejarige opleiding tot Dangerous Goods Professional (DGP) is verdiepend en verbredend op het gebied van toepasbare chemie, de verschillende modaliteiten en de opslag van gevaarlijke stoffen. Wie de opleiding gevolgd heeft, is allround ‘gevaarlijke stoffen professional’ in zijn organisatie en kan de brug vormen tussen de werkvloer en het management. Het eerste jaar is net voorbij. Wat zijn de ervaringen van (gast)- docenten en cursisten tot nu toe?

Één van de gastdocenten uit de DGP-opleiding is Rob Kruyswijk. Hij behandelt het vervoer van gevaarlijke stoffen in tankcontainers. Daarbij zorgt hij voor een mooie combinatie tussen de theorie en de praktijk. “In het eerste dagdeel zitten we in het klaslokaal’’, zegt hij. “In het tweede dagdeel zoeken we een depot op en bekijken een aantal tankcontainers in het wild. Dan wordt de theorie ineens praktijk. Wat is er nu mooier dan aanschouwelijk onderwijs? In deze opleiding leer je de theorie ook direct toepassen.’’

Als je als professional in dit vak verder wilt, dan raad ik de DGP-opleiding zeker aan
– Wouter van Duin, cursist

Deelnemers leren van elkaar

Tijdens de opleiding leren de cursisten niet alleen van docenten en gastdocenten, maar ook van elkaar. “We hebben deelnemers vanuit een binnenvaartrederij, een zee rederij, het bevoegd gezag, diverse opslagbedrijven en het Ministerie van Defensie’’, legt docent Cor Schaatsbergen uit. “Een mooie mix. We zijn nu een jaar onderweg en de interactie tussen hen wordt steeds intensiever. Dit is niet zomaar een cursus maar echt een volledige opleiding; de deelnemers zijn betrokken en willen met elkaar de diepte in gaan.”

Wat is er nu mooier dan aanschouwelijk onderwijs? In deze opleiding leer je de theorie ook direct toepassen
– Rob Kruyswijk, gastdocent

Wouter van Duin, een van de cursisten, onderschrijft dit. “De DGP opleiding is, op het gebied van gevaarlijke stoffen, waarschijnlijk de meeste complete opleiding die in Nederland aangeboden wordt’’, licht hij toe. “Door de combinatie van de diverse achtergronden van medecursisten en de breedte van het lesmateriaal, krijg je een brede kennis van alle facetten die bij het vervoer, het behandelen en het opslaan van gevaarlijke stoffen komen kijken. Kortom, als je als professional in dit vakgebied verder wilt, dan raad ik de DGP zeker aan.’’

Aanmelden

De tweejarige opleiding Dangerous Goods Professional start maandag 5 september 2022. Voor meer informatie en direct inschrijven kan middels deze link of bel met 085-7920585.

Meer interessante artikelen

Special Cargo Houston: our full-service hazardous materials hub in America

Redactie
25 september, 2023
2 minuten leestijd
Gevaarlijke stoffen, Opslag

‘Stops’ for Givaudan minimized through collaboration with Special Cargo

Redactie
20 september, 2023
2 minuten leestijd
English, Klanten in beeld

‘Stops’ Givaudan geminimaliseerd door samenwerking Special Cargo

Redactie
19 september, 2023
2 minuten leestijd
Gevaarlijke stoffen, Klanten in beeld