Consultancy en advies

Praktische vraagbaak en externe veiligheidsadviseur

Advies met betrekking tot het veilig werken met gevaarlijke stoffen, het optreden als Veiligheidsadviseur vervoer gevaarlijke stoffen, of als Beveiligingsadviseur Luchtvracht. Binnen Special Cargo College is er altijd een specialist die jou kan voorzien van gedegen, glashelder en een uitgewerkt advies.

Gevaarlijke stoffen

Vrijwel alle bedrijven hebben te maken met gevaarlijke stoffen. Deze stoffen vormen een potentieel gevaar voor mens, dier, materiaal en milieu. Dat brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Om aan de complexe regelgeving te voldoen en bedrijfsprocessen te optimaliseren, voorziet Special Cargo in advies en trainingen voor alle betrokken partijen zoals afzenders, expediteurs, vervoerders, rederijen en overheidsinstellingen.

Luchtvrachtveiligheid

Ook op het gebied van de luchtvrachtveiligheid gelden strenge regels. De consultants van Special Cargo begeleiden bedrijven naar de status Bekende Afzender of Erkend Agent; een status die essentieel is voor bedrijven die luchtvracht willen versturen. Goede opgeleide en getrainde medewerkers zijn hiervoor een voorwaarde. Special Cargo College kan daar direct in voorzien.

Als bedrijven eenmaal deze status hebben, kunnen de consultants van Special Cargo assisteren. Zij zijn op de hoogte van updates in de wet- en regelgeving en kunnen trainingen geven waar dat nodig is.