Corona

De huidige stand van zaken

Het coronavirus verspreidt zich nog steeds in hoog tempo over de wereld en dat heeft een enorme impact op bedrijven in de logistieke keten. Op deze pagina geven wij de huidige stand van zaken met betrekking tot opleidingen en certificering en de geldende richtlijnen en maatregelen op onze kantoren en trainingslocaties. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt. (laatste update 22 februari 2021)

Special Cargo College trainingslocaties

Vanaf 1 maart a.s. gaan we weer opstarten met het geven van klassikale trainingen op onze trainingslocaties Schiphol, Spijkenisse, Den Helder, Eindhoven, Veenendaal en Venlo. De actuele trainingsdata staan op onze cursuspagina en in ons digitaal opleidingsportaal Special Cargo Online. Uiteraard houden wij ons aan de actuele RIVM richtlijnen en kiezen daarom voor minder cursisten per cursus.

Liever online een training of cursus volgen?

Toch liever online een training of cursus volgen? Uiteraard blijft het nog steeds mogelijk online trainingen en cursussen te volgen. Bekijk hier het actuele aanbod van onze online trainingen.

Geldigheid en verlenging certificaten

Luchtvaartveiligheid

Herhaling Controleur Luchtvracht en Beveiligingsadviseur Luchtvracht | Geen uitstel geldigheid certificaten

Ondanks de huidige maatregelen vanuit de overheid, verleent de KMar geen uitstel op de geldigheid van Luchtvracht-, Luchthavenbenodigdheden- en Vluchtbenodigdheden certificaten. Dus ook niet voor Controleur Luchtvracht en Beveiligingsadviseur Luchtvracht.

Voor de Medewerker Luchtvracht, -Luchthavenbenodigdheden en -Vluchtbenodigdheden, kan de geldigheid van het certificaat worden verlengd door het volgen van een (blended) e-learning.
Alle blended- en videoklassen gaan gewoon door met een nog een hogere frequentie. Bekijk op deze pagina ons volledig online cursusaanbod.

 

Geldigheid en verlenging certificaten

Gevaarlijke stoffen

Vervoer Gevaarlijke Stoffen over de weg, spoor en water

De geldigheid van diverse certificaten voor het vervoer van gevaarlijke stoffen wordt verlengd tot en met 30 september 2021.

Het examen en de opleiding / herhalingscursus moeten gevolgd worden voor 1 oktober 2021. Dit geldt voor de volgende certificaten met een verloopdatum tussen 1 maart 2020 en 1 september 2021:

  • ADR Veiligheidsadviseur Wegvervoer
  • Veiligheidsadviseur Spoor
  • Veiligheidsadviseur Binnenvaart
  • ADN
  • ADR Chauffeur

Vervoer Gevaarlijke Stoffen over Zee (IMDG)

Alle door ons uitgegeven certificaten voor het transport van gevaarlijke stoffen over zee waarvan de geldigheidsduur eindigt tussen 1 maart 2020 en 1 februari 2021 blijven geldig tot en met 28 februari 2021. De geldigheidsduur van deze certificaten wordt verlengd met een periode van 2 jaar vanaf de oorspronkelijke verloopdatum indien de cursist vóór 1 maart 2021 is geslaagd voor het examen.

Vakbekwaamheid Gevaarlijke Stoffen

De geldigheid van de certificaten van Vakbekwaamheid behandeling gevaarlijke stoffen (VBGS) wordt verlengd tot en met 30 september 2021.

Online cursussen

Om u de gelegenheid te geven de verloopdata van overige certificaten tijdig te verlengen hebben wij ons klassikale cursusaanbod aangepast naar de huidige richtlijnen in de vorm van online en/of blended cursussen.
Bekijk op deze pagina ons volledig online cursusaanbod.

Wij blijven bereikbaar

Uiteraard blijven wij onze klanten zo goed mogelijk van dienst. Mogelijk dat wij u niet direct te woord kunnen staan in verband met drukte, wij verzoeken u dan uw vraag per mail te sturen naar training@specialcargo.nl.