7.2 – Acceptatie van algemene vracht

Het veilig en efficiënt vervoer van gevaarlijke stoffen door de lucht vraagt om competent personeel. Dat betekent dat medewerkers moeten zijn opgeleid in de functies waarvoor zij verantwoordelijk zijn – ongeacht of dit al dan niet in de functieomschrijving staat vermeld. Dit wordt het best bereikt door een op competenties gebaseerde opleiding en beoordeling (CBTA – Competency Based Training and Assessment).

Voor wie?
Deze cursus wordt aanbevolen voor ‘Personeel dat verantwoordelijk is voor de behandeling of acceptatie van goederen die worden aangeboden als stukgoed’ volgens IATA’s DGR – sectie 1.5 en in overeenstemming met functie 7.2 in IATA’s ‘Dangerous Goods Training Guidance’.
Voorheen was deze opleiding bekend als categorie 4, 5, 7 en 8 in de trainingsvoorschriften van de IATA DGR en onder de naam Bewustwording Luchtvervoer Gevaarlijke Stoffen.

Inhoud van de cursus
De belangrijkste onderwerpen die tijdens deze cursus aan bod komen, zijn onder meer:

 • de basisbeginselen van het vervoer van gevaarlijke stoffen door de lucht;
 • herkennen van gevaarlijke stoffen;
 • controleren van verpakkingen en documenten van niet-aangegeven gevaarlijke stoffen;
 • melden van ongevallen met gevaarlijke stoffen.

Cursusmateriaal
Voor deze cursus is het niet noodzakelijk dat de cursist de beschikking heeft over de IATA DGR.
De E-learning is waar mogelijk interactief en voorzien van afbeeldingen, waardoor de uitleg goed te volgen is. Desgewenst kan de cursus op elk moment worden onderbroken. Als de cursus daarna opnieuw wordt gestart, gaat deze verder op het punt waar men gebleven is.

Praktische Informatie

 • Online modules
 • Duur 2-4 uur
 • prijs € 70,00

Inschrijfformulier

  Gegevens Cursist

  Wilt u de Nederlandse of Engelse versie van deze cursus doen?

  Gegevens Bedrijf

  Na inzending van dit formulier ontvangt u een bevestiging en gaat u akkoord met de Cursus voorwaarden (pdf) van SCS Training & Consultancy."