ADR Certificaat Basis + Klasse 1 (Verlenging)

Het ADR Certificaat is nodig om gevaarlijke stoffen te mogen vervoeren. Met de aanvulling Klasse 1 mag een chauffeur ook ontplofbare stoffen en voorwerpen vervoeren boven de vrjistellingsgrenzen. Het ADR-certificaat basis (initieel) + Klasse 1 heeft een geldigheidsduur van 5 jaar. Om de geldigheid te verlengen moet de verlengingscursus worden gevolgd en een verlengingsexamen worden afgelegd.

Voor wie
De verlengingscursus is bestemd voor bestuurders van voertuigen die binnen Europa gevaarlijke stoffen en ontplofbare stoffen boven bepaalde vrijgestelde hoeveelheden gaan vervoeren en in het bezit zijn van het ADR-certificaat basis (initieel) + Klasse 1 dat verlengd moet worden.

Duur van de cursus
De verlengingscursus incl. Klasse 1 duurt 3,5 dagen en wordt in overleg gegeven.

Vooropleiding
Om deze opleiding met succes af te sluiten is een geldig ADR-certificaat basis + Klasse 1 (initieel) vereist.

Cursusmateriaal
De cursus wordt gegeven volgens de voorschriften van de laatste editie van het Nederlandstalige ADR. Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreid cursusboek, waarin op duidelijke wijze de lesstof wordt besproken en uitgelegd.

Inhoud
Tijdens de cursus worden alle ADR voorschriften behandeld die u als chauffeur van stukgoedvoertuigen en voertuigen voor losgestort goed moet kunnen toepassen. Tijdens de module Klasse 1 wordt hiervoor specifiek ingegaan op de ADR voorschriften voor het vervoer van ontplofbare stoffen en voorwerpen. Alle aspecten waar u mee te maken krijgt als vervoerder van gevaarlijke stoffen komen aan bod. Dit omvat onder andere de soorten gevaarlijke stoffen, vervoersdocumenten, kenmerking en etikettering van voertuigen en containers.

Locatie
Deze cursus wordt gegeven door ervaren praktijkgerichte docenten op onze trainingslocatie in Veenendaal of op verzoek één van onze andere locaties of incompany.

Certificering
Na afloop van de cursus wordt op een externe CCV/CBR-locatie het examen afgenomen. Per module moet een apart examen afgelegd worden. Deelnemers die op het examen een resultaat van minimaal 70% behalen ontvangen van het CCV/CBR hun nieuwe ADR-certificaat.

Ontwikkelaars
Deze door SCS Training & Consultancy ontwikkelde cursus is gebaseerd op de opleidingseisen in Hoofdstuk 8.2 van het ADR en de door de CCV gestelde eisen.

Erkenning als opleidingsinstituut
SCS Training & Consultancy BV is een door CBR/CCV, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de International Air Transport Association (IATA) erkend opleidingsinstituut.

Praktische Informatie

 • De cursus duurt 3,5 dagen
 • Lestijden in overleg
 • Gratis wifi op onze locaties en voldoende parkeergelegenheid voor de deur
 • Koffie, thee en lunch zijn inbegrepen
 • De prijs voor deze cursus is incl. ADR-boeken € 563,99 exclusief btw
 • 14 nascholingsuren voor het code 95 op het rijbewijs C/D
 • Werkgevers die zijn aangesloten bij de SOOB kunnen in aanmerking komen voor een subsidie

Inschrijfformulier

  Gegevens Cursist

  Selecteer cursus data

  Gegevens Bedrijf

  Na inzending van dit formulier ontvangt u een bevestiging en gaat u akkoord met de Cursus voorwaarden (pdf) van SCS Training & Consultancy."