ADR CERTIFICAAT BASIS + KLASSE 7 (VERLENGING)

Het ADR Certificaat is nodig om gevaarlijke stoffen te mogen vervoeren. Met de aanvulling Klasse 7 mag je ook radioactieve stoffen vervoeren boven de vrjistellingsgrenzen. Het ADR-certificaat basis (initieel) + Klasse 7 heeft een geldigheidsduur van 5 jaar. Om de geldigheid te verlengen moet de verlengingscursus worden gevolgd en een verlengingsexamen worden afgelegd.

Voor wie
De verlengingscursus is bestemd voor bestuurders van voertuigen die binnen Europa gevaarlijke stoffen en radioactieve stoffen boven bepaalde vrijgestelde hoeveelheden gaan vervoeren en in het bezit zijn van het ADR-certificaat basis (initieel) + Klasse 7 dat verlengd moet worden.

Duur van de cursus
De cursus duurt 3,5 dagen en wordt gegeven op maandag, dinsdag, woensdagochtend en vrijdag.

Vooropleiding
Om aan de cursus deel te mogen nemen is een geldig ADR-certificaat basis + Klasse 7 (initieel) vereist.

Cursusmateriaal
De cursus wordt gegeven volgens de voorschriften van de laatste editie van het Nederlandstalige ADR. Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreid cursusboek, waarin op duidelijke wijze de lesstof wordt besproken en uitgelegd.

Inhoud Klasse 7
Tijdens de cursus worden alle ADR voorschriften behandeld die u als chauffeur van stukgoedvoertuigen en voertuigen voor losgestort goed moet kunnen toepassen. Tijdens de module Klasse 7 wordt hiervoor specifiek ingegaan op de ADR voorschriften voor het vervoer van radioactieve stoffen. Alle aspecten waar u mee te maken krijgt als vervoerder van gevaarlijke stoffen komen aan bod. Dit omvat onder andere de soorten gevaarlijke stoffen, vervoersdocumenten, kenmerking en etikettering van voertuigen en containers.

De inhoud van de cursus voldoet aan alle voorwaarden die het ADR stelt aan de opleiding van chauffeurs, maar ook aan de voorwaarden die het CCV stelt aan de cursus.

Locatie
Deze cursus wordt gegeven door ervaren praktijkgerichte docenten op onze trainingslocaties in Veenendaal en Schiphol.

Certificering
Na afloop van de cursus wordt op een externe CCV/CBR-locatie de examens afgenomen. Per module moet een apart examen afgelegd worden. Deelnemers die op elk examen een resultaat van minimaal 70% behalen ontvangen van het CCV/CBR hun nieuwe ADR-certificaat.

Ontwikkelaars
Deze door SCS Training & Consultancy ontwikkelde cursus is gebaseerd op de opleidingseisen in Hoofdstuk 8.2 van het ADR en de door de CCV gestelde eisen.

Erkenning als opleidingsinstituut
SCS Training & Consultancy BV is een CBR erkend exameninstituut.

Praktische Informatie

 • De cursus duurt 3,5 dagen
  Veenendaal: Maandag en dinsdag 08:00 - 16:00 uur, woensdag 08:00 - 12:00 uur en vrijdag 08:00 - 16:00 uur
  Schiphol: Dinsdag, woensdag en donderdag 09:00 - 17:00 uur en vrijdag 09:00 - 12:30 uur.
 • De prijs voor deze cursus is incl. cursusboeken en examens
  € 585,- excl. btw
 • Koffie, thee en lunch zijn inbegrepen
 • Voldoende parkeergelegenheid voor de deur
 • 14 nascholingsuren voor code 95 op rijbewijs C/D
 • Werkgevers, aangesloten bij SOOB kunnen in aanmerking komen voor subsidie

Inschrijfformulier

  Gegevens Cursist
  Geslacht  Selecteer cursus data

  Bent u een zakelijke klant?

  Gegevens Bedrijf
  Vraagt u SOOB subsidie aan?


  Registratie nascholingsuren?

  Verlenging Nederlands ADR certificaat?

  Na inzending van dit formulier ontvangt u een bevestiging en gaat u akkoord met de Cursus voorwaarden (pdf) van SCS Training & Consultancy."