ADR CERTIFICAAT BASIS (VERLENGING)

Op het vervoer van gevaarlijke stoffen is het ADR van toepassing. Chauffeurs die gevaarlijke stoffen willen vervoeren, hebben hiervoor het ADR Certificaat voor bestuurders nodig. Omdat de voorschriften van het ADR elke 2 jaar wijzigen, moet het ADR certificaat elke 5 jaar verlengd worden. Tijdens deze opleiding leert de cursist te voldoen aan de (gewijzigde) voorschriften die voor een ADR chauffeur gelden. Ook wordt de cursist voorbereid op het examen dat afgelegd moet worden bij CBR/CCV.

Voor wie
De verlengingscursus is bestemd voor bestuurders van voertuigen die binnen Europa verpakte of los gestorte gevaarlijke stoffen boven bepaalde vrijgestelde hoeveelheden vervoeren die hun ADR certificaat willen verlengen.

Duur van de cursus
De cursus duurt 2,5 dagen en wordt gegeven op maandag, dinsdag en woensdagochtend.

Vooropleiding
Om aan de cursus deel te mogen nemen is een geldig ADR-certificaat basis (initieel) vereist.

Cursusmateriaal
De cursus wordt gegeven volgens de voorschriften van de laatste editie van het Nederlandstalige ADR. Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreid cursusboek, waarin op duidelijke wijze de lesstof wordt besproken en uitgelegd.

Inhoud ADR Certificaat Basis
Tijdens de cursus worden alle ADR voorschriften behandeld die een chauffeur van stukgoedvoertuigen en voertuigen voor losgestort goed moet kunnen toepassen. Alle aspecten waar een chauffeur mee te maken krijgt als vervoerder van verpakte en los gestorte gevaarlijke stoffen komen aan bod. Dit omvat onder andere de soorten gevaarlijke stoffen, vervoersdocumenten, kenmerking en etikettering van voertuigen en containers.

Locatie
Deze cursus wordt gegeven door ervaren praktijkgerichte docenten op onze trainingslocatie in Veenendaal of op verzoek één van onze andere locaties of incompany.

Certificering
Na afloop van de cursus wordt op een externe CCV/CBR-locatie het examen afgenomen. Deelnemers die op het examen een resultaat van minimaal 70% behalen ontvangen van het CCV/CBR hun nieuwe ADR-certificaat.

Ontwikkelaars
Deze door SCS Training & Consultancy ontwikkelde cursus is gebaseerd op de opleidingseisen in Hoofdstuk 8.2 van het ADR en de door de CCV gestelde eisen.

Erkenning als opleidingsinstituut
SCS Training & Consultancy BV is een CBR erkend exameninstituut.

Praktische Informatie

 • De cursus duurt 2,5 dagen
  Maandag en dinsdag 08:00 – 16:00 uur en woensdag
  08:00 – 12:00 uur (m.u.v. de zaterdagcursussen)
 • De prijs voor deze cursus is incl. cursusboeken en examens
  € 400,- excl. btw*.
  *Voor de zaterdagcursus geldt een weekendtoeslag van 20%.
 • Koffie, thee en lunch zijn inbegrepen
 • Voldoende parkeergelegenheid voor de deur
 • 14 nascholingsuren voor code 95 op rijbewijs C/D
 • Werkgevers, aangesloten bij SOOB kunnen in aanmerking komen voor subsidie

Inschrijfformulier

  Gegevens Cursist
  Geslacht  Selecteer cursus data

  Gegevens Bedrijf  Registratie nascholingsuren?

  Verlenging Nederlands ADR certificaat?

  Vraagt u SOOB subsidie aan?

  Na inzending van dit formulier ontvangt u een bevestiging.