ADR cursussen

ADR cursussen Veenendaal en Schiphol

Om gevaarlijke stoffen te mogen vervoeren heb je een certificaat ADR Basis nodig. Dit basiscertificaat kan worden aangevuld met één van de modules ADR Tank,  Klasse 1 of Klasse 7. De basis module duurt 3 dagen. Elke chauffeur die gevaarlijke stoffen vervoert zonder gebruik van een vrijstelling, moet in elk geval de module ADR-Basis volgen. Met het volgen van de ADR-opleiding kun je nascholingsuren opbouwen voor de code 95 op het rijbewijs C/D.

 

  • Iedere maand verschillende startmomenten Veenendaal en Schiphol
  • Beide locaties een buitenterrein waar geoefend wordt met brand- en incidentbestrijding
  • Interactieve lesmethoden, waaronder een escape game
  • Aangesloten bij SOOB voor subsidie op de cursus
  • Aangesloten bij CCV voor Code 95 registratie

Code 95

Om aan de Europese vakbekwaamheidseisen te blijven voldoen moet iedere beroepschauffeur, tijdens de 5-jarige geldigheidsperiode van zijn rijbewijs C en/of D 35 uur nascholing volgen. Met het volgen van de ADR-cursus kunnen maximaal 14 nascholingsuren worden opgebouwd voor de code 95. Ongeacht of het hier een initiële of verlengingscursus betreft, alleen de basismodule of meerdere modules. De registratiekosten zijn € 19,10 per 7 uur (BTW vrij).

ADR examen

ADR examens worden per computer afgenomen op een locatie van CBR/CCV. Om zeker te zijn van een examenplaats worden de examens zo ver mogelijk voor de start van de cursus ingekocht. Daarbij houden wij er rekening mee dat het examen zo snel mogelijk na afloop van de cursus afgenomen kan worden.

SOOB subsidie

Werkgevers die zijn aangesloten bij de SOOB (het opleidings- en ontwikkelingsfonds van de sector transport en logistiek) kunnen in aanmerking komen voor een subsidie. De subsidiebedragen zijn voor beginners en verlengers gelijk.

Subsidiebedragen

ADR opleiding Subsidiebedrag
ADR Certificaat Basis € 200,00
ADR Certificaat Basis + Tank € 220,00
ADR Certificaat Basis + Tank + Klasse 1 + Klasse 7 € 240,00