AEO Awareness (Authorised Economic Operator)

Bedrijven die voorrang willen krijgen in de afhandeling van internationaal handelsverkeer, kunnen een Authorised Economic Operator (AEO) vergunning aanvragen bij de Douane. In bepaalde situaties stelt de douane het zelfs verplicht. Training van medewerkers om het beveiligingsbewustzijn te verhogen is een van de eisen aan deze vergunning. Werknemers die in aanraking komen met exportgoederen kunnen deze training volgen om mogelijk gevaarlijke situaties eerder te herkennen of om het algemene beveiligingsbewustzijn te vergroten.

Voor wie
De training is bestemd voor alle medewerkers die binnen een bedrijf werken die een AEO-vergunning heeft en om het personeel meer inzicht te geven over AEO.

Duur van de cursus
Deze cursus bestaat uit een 2-uur durende klassikale training. Tijdens de Coronaperiode wordt deze cursus online via een videoklas gegeven.

Certificering
Deelnemers ontvangen na afloop een certificaat van deelname welke is erkend door de douane.

Ontwikkelaars
Deze door SCS Training & Consultancy ontwikkelde cursus is gebaseerd op AEO regelgeving en ervaringen uit onze AEO adviespraktijk.

Erkenning als opleidingsinstituut
SCS Training & Consultancy BV is een door de Minister van Justitie en Veiligheid erkend opleidingsinstituut en bij Douane bekend AEO-adviseur.

Praktische Informatie

  • De cursus bestaat uit een klassikale bijeenkomst
  • Training duurt 2 uur
  • Deze training kan ook incompany gegeven worden
  • De prijs voor deze training is op aanvraag.

Inschrijfformulier

    Gegevens Cursist

    Gegevens Bedrijf

    Na inzending van dit formulier ontvangt u een bevestiging en gaat u akkoord met de Cursus voorwaarden (pdf) van SCS Training & Consultancy."