Beveiligingsadviseur Luchtvracht (basis)

De basiscursus Beveiligings Adviseur Luchtvracht (BAL) leidt op tot het Certificaat Beveiligings Adviseur Luchtvracht, dat als zodanig wordt erkend door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en de Koninklijke Marechaussee.

Voor wie
De cursus is bestemd voor degenen, die conform de regelgeving inzake de beveiliging van luchtvracht tegen terrorisme, worden aangesteld als de wettelijk verplichte Beveiligings Adviseur Luchtvracht voor bekende afzenders en erkende agenten.

Duur van de cursus
De basiscursus duurt 3 dagen en wordt gegeven op drie opeenvolgende dagen.

Vooropleiding
Een middelbare schoolopleiding, gezond verstand en gemotiveerdheid is alles wat nodig is om deze cursus met succes af te sluiten.

Cursusmateriaal
De cursus wordt gegeven aan de hand van het Nationaal Programma voor de Beveiliging van de Burgerluchtvaart (NCASP) en de van toepassing zijn de Europese Verordeningen. Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreid cursusboek, waarin op duidelijke wijze in de materie wordt besproken en uitgelegd. Dit cursusboek bevat een groot aantal opgaven waarmee de cursist wordt voorbereid op zijn functie van Beveiligings Adviseur Luchtvracht en het examen.

Locatie
Deze cursus wordt gegeven door ervaren en praktijk gerichte docenten op een van onze trainingslocaties of desgewenst incompany.

Certificering
Na het volgen van de initiële cursus Beveiliging Adviseur Luchtvracht krijgt u een code waarmee u zicht kunt aanmelden voor de eindtoets die wordt afgenomen door CITO op verschillende locaties in Nederland. U kunt zich hier via de website van CITO zelf voor aanmelden op een voor u geschikte locatie en tijdstip. De kosten hiervan zijn niet inbegrepen in de cursus. Indien u de test met succes heeft afgerond ontvangt u van CITO een certificaat dat 5 jaar geldig is. Om het certificaat geldig te houden, dient u ieder jaar aantoonbaar 1 dag een herhaling cursus te volgen.

Ontwikkelaars
Deze door SCS Training & Consultancy ontwikkelde cursus is gebaseerd op de opleidingseisen in het Nationaal Trainingsprogramma voor de Beveiliging van de Burgerluchtvaart.

Erkenning als opleidingsinstituut
SCS Training & Consultancy BV is een door de Minister van Justitie en Veiligheid erkend opleidingsinstituut inzake de beveiliging van luchtvracht.

Belangrijk:
Het is verplicht om een geldige VOG en ID te tonen bij aanvang van de training. Bewijs van de loopbaanscreening hoeft niet getoond te worden. De docent zal de ID en VOG controleren waarna de cursist mag deelnemen aan de cursus. Als een deelnemer niet in staat is de ID of VOG/VGB  te overleggen, dan verplicht NCTv en de KMar de docent deze cursist te weigeren.

Praktische Informatie

 • Deze cursus duurt 3 dagen
 • De training is van 09:00 – 16:30 uur
 • De prijs voor deze cursus is € 513,- exclusief btw & exclusief CITO examen
 • Gratis wifi op onze locaties
 • Koffie, thee en lunch zijn inbegrepen
 • Voldoende parkeergelegenheid voor de deur
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden

Inschrijfformulier

  Gegevens Cursist

  Selecteer cursus data

  Gegevens Bedrijf

  Na inzending van dit formulier ontvangt u een bevestiging en gaat u akkoord met de Cursus voorwaarden (pdf) van SCS Training & Consultancy."