Beveiligingsadviseur Luchtvracht (basis) voor security manager

De basiscursus Beveiligingsadviseur Luchtvracht (BAL) leidt op tot het Certificaat Beveiligingsadviseur Luchtvracht, dat als zodanig wordt erkend door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en de Koninklijke Marechaussee. Dit certificaat in combinatie met het CITO BAL-certificaat kan tot juni 2023 worden overlegd als bewijs van opleiding voor de functie van Security Manager.

Voor wie
De cursus is bestemd voor degenen, die conform de regelgeving inzake de beveiliging van luchtvracht tegen terrorisme, zijn aangesteld als Beveiligings Adviseur Luchtvracht bij bekende afzenders of erkende agenten conform artikel 11.2.5 EU regelgeving. Volgens de wet kan deze cursus tot 1 juni 2023 gevolgd worden. Special Cargo zal de cursus tot 1 januari 2023 blijven geven.

Duur van de cursus
De basiscursus duurt 3 dagen en wordt gegeven op drie opeenvolgende dagen.

Vooropleiding
Een middelbare schoolopleiding, gezond verstand en gemotiveerdheid is alles wat nodig is om deze cursus met succes af te sluiten.

Cursusmateriaal
De cursus wordt gegeven aan de hand van het Nationaal Programma voor de Beveiliging van de Burgerluchtvaart (NCASP) en de van toepassing zijn de Europese Verordeningen. Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreid cursusboek, waarin op duidelijke wijze in de materie wordt besproken en uitgelegd. Dit cursusboek bevat een groot aantal opgaven waarmee de cursist wordt voorbereid op zijn functie van Security Manager en het Beveiligingsadviseur Luchtvrachtexamen bij het CITO.

Locatie
Deze cursus wordt gegeven door ervaren en praktijk gerichte docenten op een van onze trainingslocaties of desgewenst incompany.

Certificering
Na het volgen van de initiële cursus Beveiligingsadviseur Luchtvracht ontvangt u een code waarmee u zicht kunt aanmelden voor de eindtoets die wordt afgenomen door CITO op verschillende locaties in Nederland. U kunt zich hier via de website van CITO zelf voor aanmelden op een voor u geschikte locatie en tijdstip. De kosten hiervan zijn niet inbegrepen in de cursus. Indien u de test met succes heeft afgerond ontvangt u van CITO een certificaat dat 5 jaar geldig is. Om het certificaat geldig te houden, dient u binnen 1 jaar na het volgen van de basiscursus een herhalingscursus Security Manager van 1,5 dag óf een herhalingscursus Supervisor van 0,5 dag te volgen.
De basiscursus en de herhalingscursus Security Manager en Supervisor worden per 1 januari 2023 door Special Cargo gegeven.

Ontwikkelaars
Deze door SCS Training & Consultancy ontwikkelde cursus is gebaseerd op de opleidingseisen in het Nationaal Trainingsprogramma voor de Beveiliging van de Burgerluchtvaart.

Erkenning als opleidingsinstituut
SCS Training & Consultancy BV is een door de Minister van Justitie en Veiligheid erkend opleidingsinstituut inzake de beveiliging van luchtvracht.

Belangrijk:
Het is verplicht om een geldige VOG (een VGB wordt ook geaccepteerd) en ID te tonen voor aanvang van de training. Bewijs van de loopbaanscreening hoeft niet getoond te worden. De docent zal de ID en VOG controleren waarna de cursist mag deelnemen aan de cursus. Als een deelnemer niet in staat is de ID of VOG/VGB te overleggen, dan verplicht NCTv en de KMar de docent deze cursist te weigeren.

Praktische Informatie

 • Deze cursus duurt 3 dagen
 • De training is van 09:00 – 16:30 uur
 • De prijs voor deze cursus is € 513,- exclusief btw & exclusief CITO examen
 • Gratis wifi op onze locaties
 • Koffie, thee en lunch zijn inbegrepen
 • Voldoende parkeergelegenheid voor de deur
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden

Inschrijfformulier

  Gegevens Cursist

  Selecteer cursus data

  Gegevens Bedrijf

  Na inzending van dit formulier ontvangt u een bevestiging en gaat u akkoord met de Cursus voorwaarden (pdf) van SCS Training & Consultancy."