(Blended) Basiscursus Luchtvervoer Gevaarlijke Stoffen

Deze cursus leidt op tot het certificaat Luchtvervoer Gevaarlijke Stoffen, dat ingevolge wettelijke bepalingen nodig is voor de door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat uitgegeven A, B, C of E erkenning luchtvervoer gevaarlijke stoffen.

Voor wie
De cursus is bestemd voor medewerkers van afzenders, agenten, vrachtafhandelaren en luchtvaartmaatschappijen, die zich bezighouden met het gereedmaken of controleren van gevaarlijke stoffen die per vliegtuig vervoerd moeten worden.

Duur van de cursus
De cursus duurt 4 dagen. Deze worden per 2 opeenvolgende dagen uitgevoerd in 2 opeenvolgende weken.

Vooropleiding
Een gezond verstand, goede kennis van de Engelse taal en gemotiveerdheid is wat nodig is om deze cursus met succes af te kunnen sluiten. Heb je nog  geen ervaring met het werken met de IATA-DGR? Dan adviseren wij ter voorbereiding onze e-learning ‘Bewustwording Luchtvervoer Gevaarlijke Stoffen’ te volgen. (let op: geen verplichte vooropleidingseis).

Opzet van de cursus
De cursus wordt volledig via het internet verzorgd. De lesstof wordt tijdens de cursusdag in verschillende webinars uitgelegd. De webinars worden steeds afgewisseld met modules in ons leerportaal Special Cargo Online waarin de cursist zelfstandig aan de slag kan met de lesstof. In deze modules bieden wij oefeningen, tutorials over verschillende onderwerpen uit de lesstof en optionele extra oefeningen aan. Terwijl de cursist aan het werk is in het leerportaal, is ook één van onze docenten beschikbaar voor het beantwoorden van vragen.

Benodigd materiaal
Voor het goed kunnen volgen van onze online en blended trainingen is het van belang dat de cursist toegang heeft tot een computer (bij voorkeur laptop of desktop) met een goed werkende camera en microfoon. Tevens heeft de cursist de laatste editie van de Engelstalige IATA Dangerous Goods Regulations nodig. Dit is het in de praktijk door de luchtvaartindustrie gebruikte handboek voor luchtvervoer van gevaarlijke stoffen. Dit handboek is bij ons aan te schaffen (niet inbegrepen in de cursusprijs).
Gedurende de Corona-crisis geeft IATA de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief voor een beperkte periode gebruik te maken van de digitale online versie van de IATA-DGR.  Let op: Voor het gebruik van een digitale versie van de IATA-DGR heeft de cursist tijdens de cursus gelijktijdig 2 computerschermen nodig!

Certificering
Deelnemers die het digitale examen met een resultaat van minimaal 70% afleggen ontvangen een door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (Inspectie Leefomgeving en Transport) erkend certificaat voor de categorieën 1, 3 en 6.

Ontwikkelaars
Deze cursus is ontwikkeld door onze Onderwijskundig E-learning Ontwerper, in samenwerking met onze ervaren docenten. Zij hebben zich daarbij gebaseerd op de opleidingseisen van de ICAO Technical Instructions for the Safe Transport of Dangerous Good by Air en de IATA Dangerous Goods Regulations.
Tijdens het ontwikkelen van deze webbased cursus zijn de laatste inzichten op het gebied van e-learning en blended learning toegepast. Deze inzichten komen voort uit recente studies over het leren op afstand.

Erkenning als Opleidingsinstituut
SCS Training & Consultancy B.V. is een door de Minister van Infrastructuur en Waterstaat en de International Air Transport Association (IATA) erkend opleidings- en exameninstituut.

Praktische Informatie

 • De prijs voor deze blended training is € 550,- (exclusief IATA-DGR boek)
 • Nodig tijdens training: een pc of laptop
 • Interactie met vakdocenten
 • Online studeren, veilig vanuit huis
 • Geen reistijd

Inschrijfformulier

  Gegevens Cursist

  Gegevens Bedrijf

  Na inzending van dit formulier ontvangt u een bevestiging en gaat u akkoord met de Cursus voorwaarden (pdf) van SCS Training & Consultancy."