Controleur Luchtvracht (basis)

De basiscursus Controleur Luchtvracht leidt op tot het Certificaat Controleur Luchtvracht, dat als zodanig erkend wordt door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en de Koninklijke Marechaussee.

Voor wie
De cursus is bestemd voor degenen, die beveiligingsonderzoeken moeten uitvoeren op luchtvracht van niet in de Europese databank geregistreerde afzenders, dan wel op vracht waarop niet de vereiste beveiligingscontroles zijn uitgevoerd, c.q. waarvan het vermoeden bestaat dat met de vracht gemanipuleerd is.

Duur van de cursus
De basiscursus duurt 2 dagen en wordt gegeven op opeenvolgende dagen.

Vooropleiding
Een gezond verstand en gemotiveerdheid is alles wat nodig is om deze cursus met succes af te sluiten.

Cursusmateriaal
De cursus wordt gegeven aan de hand van het Nationaal Programma voor de Beveiliging van de Burgerluchtvaart (NCASP). Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreid cursusboek, waarin op duidelijke wijze in de materie wordt besproken en uitgelegd. Dit cursusboek bevat een groot aantal opgaven waarmee de cursist wordt voorbereid op zijn functie van Controleur Luchtvracht en het examen.

Locatie
Deze cursus wordt gegeven door ervaren en praktijkgerichte docenten op een van onze trainingslocaties.

Certificering
De cursus wordt afgesloten met een examen. Bij een slagingspercentage van 80% of hoger ontvangt de kandidaat het certificaat Controleur Luchtvracht conform artikel 11.2.3.2 EU-regelgeving.
Om het certificaat Controleur Luchtvracht geldig te houden, dient u de volgende trainingen tijdig te herhalen:
Medewerker Luchtvracht (12 maanden geldig, duur herhalingstraining is 1 uur)
Controleur Luchtvracht (6 maanden geldig, duur herhalingstraining is 3 uur)

Ontwikkelaars
Deze door SCS Training & Consultancy ontwikkelde cursus is gebaseerd op de opleidingseisen in het Nationaal Trainingsprogramma voor de Beveiliging van de Burgerluchtvaart.

Erkenning als opleidingsinstituut
SCS Training & Consultancy BV is een door de Minister van Justitie en Veiligheid erkend opleidingsinstituut inzake de beveiliging van luchtvracht.

Belangrijk:
Het is verplicht om een geldige VOG (een VGB wordt ook geaccepteerd) en ID te tonen bij aanvang van de training. Bewijs van de loopbaanscreening hoeft niet getoond te worden. De docent zal de ID en VOG/VGB controleren waarna de cursist mag deelnemen aan de cursus. Als een deelnemer niet in staat is de ID of VOG/VGB te overleggen, dan verplicht NCTv en de KMar de docent deze cursist te weigeren.

Praktische Informatie

 • De basiscursus Controleur Luchtvracht is een tweedaagse training
 • De prijs voor deze training is € 275,- exclusief btw
 • De training is van 09:00 – 16:30 uur
 • Bij Special Cargo College kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk
 • Koffie, thee, water en lunch zijn inbegrepen
 • Gratis parkeergelegenheid voor de deur
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden
 • De groep bestaat uit maximaal 18 personen

Inschrijfformulier

  Gegevens Cursist

  Selecteer cursus data

  Gegevens Bedrijf  Send me a copy of this message


  Na inzending van dit formulier ontvangt u een bevestiging en gaat u akkoord met de Cursus voorwaarden (pdf) van SCS Training & Consultancy."