Controleur Luchtvracht (herhaling)

Voor wie
De cursus is bestemd voor degenen, die beveiligingsonderzoeken moeten uitvoeren op luchtvracht van niet in de Europese databank geregistreerde afzenders, dan wel op vracht waarop niet de vereiste beveiligingscontroles zijn uitgevoerd, c.q. waarvan het vermoeden bestaat dat met de vracht gemanipuleerd is en in het bezit zijn van een geldig certificaat Controleur Luchtvracht.

Duur van de cursus
De herhalingscursus duurt 1 dagdeel (ochtend of middag).

Vooropleiding
Voor het volgen van de herhalingstraining dient men in het bezit te zijn van een geldig certificaat Controleur Luchtvracht.

Cursusmateriaal
De cursus wordt gegeven aan de hand van het Nationaal Programma voor de Beveiliging van de Burgerluchtvaart (NCASP) en bevat een aantal oefeningen uit de dagelijkse praktijk die klassikaal worden behandeld.

Locatie
Deze cursus wordt gegeven door ervaren en praktijkgerichte docenten op een van onze trainingslocaties.

Certificering
De cursus wordt afgesloten met een examen. Bij een slagingspercentage van 80% of hoger ontvangt de kandidaat het certificaat Controleur Luchtvracht conform artikel 11.2.3.2 EU-regelgeving.
Om het certificaat Controleur Luchtvracht geldig te houden, dient u de volgende trainingen tijdig te herhalen:
Medewerker Luchtvracht (12 maanden geldig, duur herhalingstraining is 1 uur)
Controleur Luchtvracht (6 maanden geldig, duur herhalingstraining is 3 uur)

Ontwikkelaars
Deze door SCS Training & Consultancy ontwikkelde cursus is gebaseerd op de opleidingseisen in het Nationaal Trainingsprogramma voor de Beveiliging van de Burgerluchtvaart. De cursus is erkend door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en de Koninklijke Marechaussee.

Erkenning als opleidingsinstituut
SCS Training & Consultancy BV is een door de Minister van Justitie en Veiligheid erkend opleidingsinstituut inzake de beveiliging van luchtvracht.

Belangrijk:
Het is verplicht om een geldige VOG (een VGB wordt ook geaccepteerd) en ID te tonen bij aanvang van de training. Bewijs van de loopbaanscreening hoeft niet getoond te worden. De docent zal de ID en VOG/VGB controleren waarna de cursist mag deelnemen aan de cursus. Als een deelnemer niet in staat is de ID of VOG/VGB te overleggen, dan verplicht NCTv en de KMar de docent deze cursist te weigeren.

Praktische Informatie

 • Deze cursus duurt 3 uur
 • De prijs voor deze cursus is € 105,00 exclusief btw
 • Gratis wifi op onze locaties
 • Koffie en thee zijn inbegrepen
 • Voldoende parkeergelegenheid voor de deur
 • Deze cursus kan ook incompany gegeven worden

Inschrijfformulier

  Gegevens Cursist


  VOGVGB

  Selecteer cursus data

  Gegevens Bedrijf

  Na inzending van dit formulier ontvangt u een bevestiging en gaat u akkoord met de Cursus voorwaarden (pdf) van SCS Training & Consultancy."