Controleur Vluchtbenodigdheden

De training Controleur Vluchtbenodigdheden leidt op tot het Certificaat Controleur Vluchtbenodigdheden, dat als zodanig erkend wordt door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en de Koninklijke Marechaussee.

Voor wie
De cursus is bestemd voor diegenen die onveilige vluchtbenodigdheden onderzoeken op de aanwezigheid van verboden voorwerpen. Na dit beveiligingsonderzoek mogen zij de vluchtbenodigdheden veilig verklaren om aan boord van een luchtvaartuig gebracht te worden voor gebruik, consumptie of aankoop door passagiers of bemanningsleden tijdens de vlucht, niet zijnde (hand)bagage.

Duur van de cursus
De basiscursus duurt 2 dagen en wordt gegeven op opeenvolgende dagen

Vooropleiding
Een gezond verstand en gemotiveerdheid is alles wat nodig is om deze cursus met succes af te sluiten.

Erkenning als opleidingsinstituut
SCS Training & Consultancy BV is een door de Minister van Justitie en Veiligheid erkend opleidingsinstituut inzake de beveiliging van burgerluchtvaart.

Cursusmateriaal
De cursus wordt gegeven aan de hand van het Nationaal Programma voor de Beveiliging van de Burgerluchtvaart (NCASP). Iedere deelnemer ontvangt een handout van de presentatie. Tijdens de cursus krijgt de cursist een aantal opgaven waarmee de cursist wordt voorbereid op zijn functie van Controleur Vluchtbenodigdheden en het examen.

Docenten
De cursus wordt gegeven door ervaren docenten, die de materie niet alleen vanuit de theorie van de regelgeving benaderen, maar ook vanuit de dagelijkse praktijk.

Locatie
Deze cursus wordt gegeven op onze trainingslocatie: Special Cargo College, Koolhovenlaan 100, 1119 NH, Schiphol Rijk, of desgewenst incompany.

Certificering
De cursus wordt afgesloten met een schriftelijk examen. Bij een slagingspercentage van 80% of hoger ontvangt de kandidaat het certificaat Controleur Vluchtbenodigdheden.
Om het certificaat Controleur Vluchtbenodigdheden geldig te houden, dient u de volgende trainingen tijdig te herhalen:
Medewerker Vluchtbenodigdheden (12 maanden geldig, duur herhalingstraining is 1 uur)
Controleur Vluchtbenodigdheden (12 maanden geldig, duur herhalingstraining is 3 uur)

Belangrijk:
Het is verplicht om een geldige VOG/VGB en ID te tonen bij aanvang van de training. Bewijs van de loopbaanscreening hoeft niet getoond te worden. De docent zal de ID en VOG/VGB controleren waarna de cursist mag deelnemen aan de cursus. Als een deelnemer niet in staat is de ID of VOG/VGB  te overleggen, dan verplicht NCTV en de KMar de docent deze cursist te weigeren.

Praktische Informatie

 • De basiscursus Controleur Vluchtbenodigdheden is een tweedaagse training
 • De prijs voor deze training is € 258,- exclusief btw
 • De training is van 09:00 – 16:30 uur
 • Bij Special Cargo College kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk
 • Koffie, thee, water en lunch zijn inbegrepen
 • Gratis parkeergelegenheid voor de deur
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden
 • De groep bestaat uit maximaal 18 personen

Inschrijfformulier

  Gegevens Cursist
  Selecteer cursus data
  Deze cursus wordt alleen als maatwerk of incompany aangeboden.
  Neem contact op voor de mogelijkheden

  Gegevens Bedrijf

  Na inzending van dit formulier ontvangt u een bevestiging en gaat u akkoord met de Cursus voorwaarden (pdf) van SCS Training & Consultancy."