Criminaliteitspreventie (Code 95)

Code 95 is verplicht voor alle beroepschauffeurs die in de Europese Unie werken. Dit is geregeld in de Richtlijn vakbekwaamheid. De code is vijf jaar geldig en kan verlengd worden door het volgen van nascholing. Een veelgehoorde vraag bij de cursus Medewerker Luchtvracht is hoeveel punten de cursus waard is voor de Code 95. De cursus is in combinatie met de cursus Criminaliteitspreventie goed voor 7 uur nascholing.

Voor wie
De training is bestemd voor chauffeurs en andere medewerkers bij een transportbedrijf die onbegeleide toegang hebben tot luchtvracht, c.q. betrokken zijn bij het vervoer daarvan.

Duur van de cursus
Deze cursus is een klassikale cursus van één dag. Eén dagdeel betreft de cursus Medewerker Luchtvracht en het andere dagdeel de cursus Criminaliteitspreventie.

Certificering
Na afloop het succesvol afronden van de test, ontvangt de cursist het certificaat Medewerker Luchtvracht. De cursus is in totaal goed voor 7 uur ten behoeve van de Code 95 nascholing.

Ontwikkelaars
Deze cursus is ontwikkeld door SCS Training & Consultancy in samenwerking met een verkeersopleider en is gebaseerd op de opleidingseisen in het Nationaal Trainingsprogramma voor de Beveiliging van de Burgerluchtvaart en de Richtlijn Vakbekwaamheid.

Erkenning als opleidingsinstituut
SCS Training & Consultancy BV is een door de Minister van Justitie en Veiligheid erkend opleidingsinstituut inzake de beveiliging van luchtvracht.

Belangrijk
Het is verplicht om een geldige VOG en ID te tonen bij aanvang van de training. De docent zal de ID en VOG controleren waarna de cursist mag deelnemen aan de cursus. Als een deelnemer niet in staat is de ID of VOG te overleggen, dan verplicht NCTV en de KMar de docent deze cursist te weigeren.

Praktische Informatie

 • De cursus bestaat uit een klassikale bijeenkomst
 • De cursus duurt 1 dag
 • Deze cursus kan ook incompany gegeven worden
 • De prijs voor deze cursus is op aanvraag.
 • SOOB-subsidie aanvragen is mogelijk

Inschrijfformulier

  Gegevens Cursist
  Selecteer cursus data
  Deze cursus wordt alleen als maatwerk of incompany aangeboden.
  Neem contact op voor de mogelijkheden

  Gegevens Bedrijf

  Na inzending van dit formulier ontvangt u een bevestiging en gaat u akkoord met de Cursus voorwaarden (pdf) van SCS Training & Consultancy."