Dangerous Goods Professional (DGP)

2-JARIGE OPLEIDING DANGEROUS GOODS PROFESSIONAL

Heeft je organisatie behoefte aan een gevaarlijke stoffen professional die de spil is tussen de werkvloer en het management? Wil jij jouw kennis op het gebied van gevaarlijke stoffen verbreden en verdiepen om zo goed beslagen aan tafel te kunnen zitten als gesprekspartner met overheid, zakelijke markt en bevoegd gezag? Dan is de 2-jarige opleiding Dangerous Goods Professional iets voor jou!

Voor wie
Deze opleiding is geschikt voor professionals die:

 • verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van gevaarlijke stoffen binnen hun organisatie;
 • werkzaam zijn bij instanties die gericht zijn op beleid, handhaving en toezicht;
 • en iedereen die affiniteit heeft met gevaarlijke stoffen.

Jij bent bijvoorbeeld veiligheidsadviseur, kwaliteitsmanager, afdelingshoofd of manager of je wilt doorgroeien naar een soortgelijke functie.

Opleiding
De opleiding start maandag 5 september 2022 en duurt 2 jaar. De klassikale studiebelasting bedraagt ongeveer 73 lesdagen. In de praktijk betekent dit, buiten de landelijke vakantieperiodes om, één (1) dag per week klassikaal onderwijs. De opleidingsdagen zijn op maandag, het definitieve lesrooster ontvang je op de eerste lesdag. De lestijden zijn overdag van 08:30 uur tot circa 17:00 uur.

Vooropleiding
Om de opleiding Dangerous Goods Professional met succes af te kunnen ronden is basiskennis over gevaarlijke stoffen indeling (gevarenklasse, etiketten etc.) noodzakelijk. Daarbij is minimaal MBO-4 of gelijkwaardig werk- en/of denkniveau gewenst. De wet- en regelgeving voor zee- en luchtvervoer is in de Engelse taal. Daarom is beheersing van de Engelse taal belangrijk.

Bij onvoldoende voorkennis voorafgaand aan de start van de opleiding, adviseren wij eerst de basisopleiding Vakbekwaamheid Behandeling Gevaarlijke Stoffen (VBGS) te volgen. Deze basisopleiding wordt afgesloten met een landelijk examen afgenomen door het CBR/CCV. Heb je vragen over de toelatingseisen? Neem dan contact met ons op.

Cursusmateriaal
In de opleiding maken onze docenten gebruik van wetboeken, cursusboeken en hand-outs. De onderstaande studieboeken en naslagwerken krijg je in eigendom:

 • Wetgeving: ADR – RID – ADN – IMDG Code (actuele uitgave)
 • PGS-15 + overige van toepassing zijnde PGS-publicaties
 • BINAS (t.b.v. chemie)
 • Basis boek Chemische Veiligheid (met toestemming van uitgeverij SDU)
 • IATA DGR (actuele uitgave)

Locatie
De opleiding wordt gegeven op onze moderne trainingslocatie Special Cargo College in Spijkenisse.

Certificering
Een met goed gevolg afgeronde opleiding geeft je het recht op het voeren van de titel Dangerous Goods Professional. Deze titel hoort bij het certificaat wat door Special Cargo College wordt verstrekt. Deze titel is geaccrediteerd door SCS Training & Consultancy. Er wordt van de uitgegeven certificaten en titels een openbaar register bijgehouden waarin de geldigheid van de titel en certificaten is op te vragen.

Ontwikkelaars
Special Cargo College heeft als erkend opleidingsinstituut op het gebied van gevaarlijke stoffen, in samenwerking met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, bevoegd gezag en brancheorganisaties een eigentijdse invulling gegeven aan de vraag om een toegespitste opleiding. Niet alleen wetgeving vervoer gevaarlijke stoffen, maar ook aanvullende onderdelen hebben hierdoor een plaats gevonden in deze opleiding. Voor een meer inhoudelijke uitleg van deze opleiding verwijzen we je graag naar onze opleidingsgids of neem contact met ons op. We voorzien je graag van alle informatie.

Praktische Informatie

 • 2 jarige opleiding
 • start september 2022
 • locatie: Spijkenisse

Inschrijfformulier

  Gegevens Cursist
  Selecteer training

  Gegevens Bedrijf
  Betaling
  in termijneneenmalig


  Na inzending van dit formulier ontvangt u een bevestiging.