E-learning

Didactisch Online leren met E-learnings

Een cursus volgen op het gebied van Gevaarlijke Stoffen, Luchtvrachtbeveiliging of Lithium Batterijen? Dat kan ook online met onze e-learnings. Medewerkers kunnen zelf bepalen op welk moment en op welk tempo zij de cursus of training volgen. Geen wollige, stoffige PowerPoint, maar didactisch online leren.

Didactisch leren

Animaties, filmpjes, interacties, controlevragen; de e-learnings van Special Cargo College vragen voortdurend een actieve houding. De informatie die gedeeld wordt, is verdeeld in korte blokken en wordt afgewisseld met controlevragen. Aan het eind volgt een examen of een toets. Wie slaagt voor de e-learning ontvangt een certificaat of krijgt toegang tot de volgende training.

E-learning, virtuele colleges en klaslokaalsessies

Bij Special Cargo is het online leren volledig in het opleidingsprogramma verweven. De E-learnings worden gegeven als op zichzelf staande trainingen, maar ook in combinatie met lessen van een virtuele docent (blended trainingen) of met klassikale sessies. Tijdens deze lessen kunnen de docenten veel dieper op de stof ingaan en is er nog meer ruimte voor interactie. Die afwisseling maakt onze trainingen heel dynamisch. Datzelfde geldt voor de mix met klaslokaal sessies. Cursisten kunnen ter voorbereiding op de klassikale lessen een E-learning volgen. Dan start iedereen met een gelijkwaardig kennisniveau. In de klassikale lessen wordt vervolgens de verdieping aangebracht.

Dit wordt erover gezegd

De e-learnings van Special Cargo zijn in niets meer te vergelijken met de online trainingen van tien jaar geleden. Toen zat je gewoon achterover leunend naar een PowerPointpresentatie te kijken. Nu word je voortdurend geactiveerd.
Peter van der Slikke, E-learning Consultant, Special Cargo College