Luchtvervoer Gevaarlijke Stoffen (herhaling)

De herhalingscursus Luchtvervoer Gevaarlijke Stoffen leidt op tot het certificaat, dat ingevolge wettelijke bepalingen nodig is voor de door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat uitgegeven A, B, C of E erkenning luchtvervoer gevaarlijke stoffen.

Voor wie
De herhalingscursus is bestemd voor medewerkers van afzenders, agenten, vrachtafhandelaren en luchtvaartmaatschappijen, die zich bezighouden met het gereedmaken of controleren van gevaarlijke stoffen die per vliegtuig vervoerd moeten worden en in het bezit zijn van een certificaat luchtvervoer gevaarlijke stoffen.

Duur van de cursus
De herhalingscursus duurt 2 dagen.

Vooropleiding
Een gezond verstand, goede kennis van de Engelse taal en gemotiveerdheid is alles wat nodig is om deze cursus met succes af te sluiten.

Cursusmateriaal
De cursus wordt gegeven aan de hand van de laatste editie van de Engelstalige IATA Dangerous Goods Regulations. Dit handboek wordt voor de duur van de cursus aan de deelnemers in bruikleen gegeven. Daarnaast ontvangt iedere deelnemer een uitgebreid cursusboek, waarin op duidelijke wijze in de Nederlandse taal de materie wordt besproken en uitgelegd. Dit cursusboek bevat een groot aantal opgaven waarmee de cursist wordt voorbereid op het examen.

Locatie
Deze cursus wordt gegeven door ervaren en praktijkgerichte docenten op een van onze trainingslocaties of desgewenst incompany.

Certificering
Deelnemers die het examen met een resultaat van minimaal 70% afleggen ontvangen een door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (Inspectie Leefomgeving en Transport) erkend certificaat voor de categorieën 1, 3 en 6.

Desgewenst kan (bij een slagingspercentage van minimaal 80%) ook een registratie bij IATA in Montreal plaatsvinden. Aan deze registratie zijn echter kosten verbonden.

Ontwikkelaars
Deze basiscursus is ontwikkeld door SCS Training & Consultancy en gebaseerd op de opleidingseisen van de ICAO Technical Instructions for the Safe Transport of Dangerous Goods by Air en de IATA Dangerous Goods Regulations.

Erkenning als opleidingsinstituut
SCS Training & Consultancy BV is een door de Minister van Infrastructuur en Waterstaat en de International Air Transport Association (IATA) erkend opleidings- en exameninstituut.

Praktische Informatie

 • De herhalingscursus duurt twee dagen.
 • De training is van 09:00 – 16:30 uur
 • De prijs voor deze cursus is € 315,- excl. btw
 • Koffie, thee en lunch zijn inbegrepen
 • Gratis wifi op onze locaties
 • Voldoende parkeergelegenheid voor de deur
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden

Inschrijfformulier

  Gegevens Cursist


  Selecteer cursus data

  Gegevens Bedrijf

  Na inzending van dit formulier ontvangt u een bevestiging en gaat u akkoord met de Cursus voorwaarden (pdf) van SCS Training & Consultancy."