Luchtvervoer Radioactieve Stoffen (herhaling)

De herhalingscursus Luchtvervoer Radioactieve Stoffen leidt op tot het certificaat, dat ingevolge wettelijke bepalingen nodig is voor de door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat uitgegeven A+, B+, C+ of D+ erkenning luchtvervoer radioactieve stoffen.

Voor wie
De cursus is bestemd voor medewerkers van afzenders, agenten, vrachtafhandelaren en luchtvaartmaatschappijen, die zich bezighouden met het gereedmaken of controleren van gevaarlijke stoffen die per vliegtuig vervoerd moeten worden en in het bezit zijn van een certificaat luchtvervoer radioactieve stoffen.

Duur van de cursus
De herhalingscursus 2 dagen en wordt in principe gegeven op twee achtereenvolgende dagen.

Vooropleiding
Een gezond verstand, goede kennis van de Engelse taal en gemotiveerdheid, alsmede enige affiniteit met rekenen is wat nodig is om deze cursus met succes af te sluiten.

Cursusmateriaal
De herhalingscursus wordt gegeven aan de hand van de laatste editie van de Engelstalige IATA Dangerous Goods Regulations. Dit handboek wordt voor de duur van de cursus aan de deelnemers in bruikleen gegeven. Daarnaast ontvangt iedere deelnemer een uitgebreid cursusboek, waarin op duidelijke wijze in de Nederlandse taal de materie wordt besproken en uitgelegd. Dit cursusboek bevat een groot aantal opgaven waarmee de cursist wordt voorbereid op het examen.

Locatie
Deze herhalingscursus wordt gegeven door ervaren praktijkgerichte docenten op een van onze trainingslocaties.

Certificering
Deelnemers die het examen met een resultaat van minimaal 70% afleggen ontvangen een door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (Inspectie Leefomgeving en Transport) erkend certificaat voor de categorieën 1, 3 en 6.

Desgewenst kan (bij een slagingspercentage van minimaal 80%) ook een registratie bij IATA in Montreal plaatsvinden. Aan deze registratie zijn echter kosten verbonden.

Ontwikkelaars
Deze door SCS Training & Consultancy ontwikkelde cursus is gebaseerd op de opleidingseisen van de ICAO Technical Instructions for the Safe Transport of Dangerous Goods by Air en de IATA Dangerous Goods Regulations.

Erkenning als opleidingsinstituut
SCS Training & Consultancy BV is een door de Minister van Infrastructuur en Waterstaat en de International Air Transport Association (IATA) erkend opleidings- en exameninstituut.

Praktische Informatie

 • De herhalingscursus duurt twee dagen
 • De training is van 09:00 – 16:30 uur
 • De prijs voor deze training is € 325,- excl. btw
 • Gratis wifi op onze locaties
 • Koffie, thee en lunch zijn inbegrepen
 • Voldoende parkeergelegenheid voor de deur
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden.

Inschrijfformulier

  Gegevens Cursist


  Selecteer cursus data

  Gegevens Bedrijf

  Na inzending van dit formulier ontvangt u een bevestiging en gaat u akkoord met de Cursus voorwaarden (pdf) van SCS Training & Consultancy."