Medewerker Luchtvracht (B)

De cursus Medewerker Luchtvracht (B) leidt op tot het Certificaat Medewerker Luchtvracht (B), dat als zodanig erkend wordt door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en de Koninklijke Marechaussee (KMar).

Voor wie
De cursus is bestemd voor degenen die onbegeleide toegang hebben tot luchtvracht, maar hier verder geen werkzaamheden aan uitvoeren.

Duur van de cursus
De basiscursus duurt twee en een half uur.

Vooropleiding
Een goede motivatie is alles wat nodig is om deze cursus met succes af te sluiten.

Cursusmateriaal
De cursus wordt gegeven aan de hand van het Nationaal Opleidingsprogramma voor de Beveiliging van de Burgerluchtvaart (NOBB).

Locatie
Deze training wordt incompany verzorgd.

Certificering
De cursus wordt afgesloten met een test. Bij een slagingspercentage van 80% of hoger ontvangt men een digitaal certificaat. Het certificaat is vijf jaar geldig.
Dan moet de basistraining opnieuw gevolgd worden.

Ontwikkelaars
De door SCS Training & Consultancy ontwikkelde cursus is gebaseerd op de opleidingseisen zoals beschreven in de EU-2015/1998, art. 11.2.3.9. en module 12 – versie [b] van het NOBB.

Erkenning als opleidingsinstituut
SCS Training & Consultancy BV is een door de minister van Justitie en Veiligheid erkend opleidingsinstituut inzake de beveiliging van luchtvracht.

Belangrijk
Het is verplicht om een geldige VOG/VGB en ID te tonen bij aanvang van de training. Bewijs van de loopbaanscreening hoeft niet getoond te worden. Als een deelnemer geen geldige ID en VOG/VGB  heeft, dan verplicht de NCTV en de KMar de docent deze cursist te weigeren.

Praktische Informatie

 • Deze training wordt incompany gegeven. Neem contact met ons op voor het opvragen van een offerte.
 • Ook beschikbaar in het Engels, genaamd: ‘Employee Air Cargo (B)’

Inschrijfformulier

  Gegevens Cursist
  Selecteer cursus data
  Deze cursus wordt alleen als maatwerk of incompany aangeboden.
  Neem contact op voor de mogelijkheden

  Gegevens Bedrijf

  Na inzending van dit formulier ontvangt u een bevestiging en gaat u akkoord met de Cursus voorwaarden (pdf) van SCS Training & Consultancy."