Medewerker Vluchtbenodigdheden

De training Medewerker Vluchtbenodigdheden leidt op tot het Certificaat Medewerker Vluchtbenodigdheden, dat als zodanig erkend wordt door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en de Koninklijke Marechaussee.

Voor wie
De cursus is bestemd voor diegenen die in aanraking komen met voorwerpen die bestemd zijn om mee te nemen aan boord van een luchtvaartuig voor gebruik, consumptie of aankoop door passagiers of bemanningsleden tijdens de vlucht, niet zijnde (hand)bagage.

Duur van de cursus
De basiscursus duurt 1 dagdeel.

Vooropleiding
Een gezond verstand en gemotiveerdheid is alles wat nodig is om deze cursus met succes af te sluiten.

Erkenning als opleidingsinstituut
SCS Training & Consultancy BV is een door de Minister van Justitie en Veiligheid erkend opleidingsinstituut inzake de beveiliging van burgerluchtvaart.

Cursusmateriaal
De cursus wordt gegeven aan de hand van het Nationaal Programma voor de Beveiliging van de Burgerluchtvaart (NCASP).

Docenten
De cursus wordt gegeven door ervaren docenten, die de materie niet alleen vanuit de theorie van de regelgeving benaderen, maar ook vanuit de dagelijkse praktijk.

Locatie
Deze cursus wordt gegeven op onze trainingslocatie: Special Cargo College, Koolhovenlaan 100, 1119 NH, Schiphol Rijk, of desgewenst incompany.

Certificering
De cursus wordt afgesloten met een schriftelijke test. Bij een slagingspercentage van 70% of hoger ontvangt de kandidaat het certificaat Medewerker Vluchtbenodigdheden.

Belangrijk:
Het is verplicht om een geldige VOG/VGB en ID te tonen bij aanvang van de training. Bewijs van de loopbaanscreening hoeft niet getoond te worden. De docent zal de ID en VOG/VGB controleren waarna de cursist mag deelnemen aan de cursus. Als een deelnemer niet in staat is de ID of VOG/VGB  te overleggen, dan verplicht NCTV en de KMar de docent deze cursist te weigeren.

Praktische Informatie

  • De basiscursus duurt vier uur
  • De prijs voor deze training is € 62,00 exclusief BTW
  • Gratis wifi op onze locaties
  • Koffie en thee zijn inbegrepen
  • Voldoende parkeergelegenheid voor de deur
  • Deze training kan ook incompany gegeven worden

Inschrijfformulier