Medewerker Vluchtbenodigdheden

De blended training Medewerker Vluchtbenodigdheden leidt op tot het Certificaat Medewerker Vluchtbenodigdheden, dat als zodanig erkend wordt door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en de Koninklijke Marechaussee.

Voor wie
De cursus is bestemd voor diegenen die in aanraking komen met voorwerpen die bestemd zijn om mee te nemen aan boord van een luchtvaartuig voor gebruik, consumptie of aankoop door passagiers of bemanningsleden tijdens de vlucht, en die voldoen aan de definitie van Vluchtbenodigdheden.

Duur van de cursus
De blended training bestaat uit een online trainingsmodule (2,5 uur)  in combinatie met een virtuele klassikale training met docent (1,5 uur). Na afronding van de online cursus met positief resultaat, krijgt de cursist een digitale uitnodiging voor inschrijving voor de virtuele klassikale training. De training duurt in totaal 4 uur.

Benodigd materiaal
Voor het goed kunnen volgen van onze online en blended trainingen is het van belang dat de cursist toegang heeft tot een computer, tablet en/of telefoon met een goedwerkende camera en microfoon. Daarbij werkt de online omgeving optimaal in Chrome.

Certificering
De combinatie van het volgen van de e-learning en het actief deelnemen aan de virtuele klassikale training en als afsluiting een digitaal examen, geeft recht op het basiscertificaat van de desbetreffende cursus. Het certificaat wordt na afloop van de training gemaild en is direct beschikbaar in het opleidingsportaal.

Ontwikkelaars
Deze door SCS Training & Consultancy ontwikkelde cursus is gebaseerd op de opleidingseisen in het Nationaal Trainingsprogramma voor de Beveiliging van de Burgerluchtvaart.

Erkenning als opleidingsinstituut
SCS Training & Consultancy BV is een door de Minister van Justitie en Veiligheid erkend opleidingsinstituut inzake de beveiliging van luchtvracht.

Belangrijk
Zoals gebruikelijk bij reguliere klassikale trainingen, is het van belang dat wij vooraf een VOG/VGB-check uitvoeren bij de cursisten. Na goedkeuring, wordt de e-learning klaargezet in het online leerplatform Special Cargo Online, en kan de cursist direct starten. Na afronding van de cursus met positief resultaat, krijgt de cursist een digitale uitnodiging voor inschrijving voor de virtuele klassikale training.

Praktische Informatie

 • De prijs voor deze blended training is € 65,- excl. btw.
 • Nodig tijdens training: een pc, laptop of tablet
 • Interactie met vakdocenten
 • Online studeren, veilig vanuit huis
 • Direct resultaat
 • Geen reistijd

Inschrijfformulier

  Gegevens Cursist

  VOGVGB

  Gegevens Bedrijf

  Na inzending van dit formulier ontvangt u een bevestiging en gaat u akkoord met de Cursus voorwaarden (pdf) van SCS Training & Consultancy."