Security awareness

De Security Awareness training leidt op tot het Certificaat Beveiligingsbewustmakingstraining Luchtvracht, dat als zodanig erkend wordt door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en de Koninklijke Marechaussee.

Voor wie
De cursus is bestemd voor degenen die vanuit hun functie globale kennis nodig hebben van de luchtvracht beveiligingsregelgeving. Ook kan deze cursus ingezet worden binnen de AEO vergunning. Na 01 januari 2023 kan aan het Security Awareness certificaat geen toegangsrecht
tot de veilige luchtvracht meer ontleend worden. Hiervoor is minimaal het certificaat Medewerker Luchtvracht vereist.

Duur van de cursus
De cursus wordt gegeven aan de hand van het Nationaal Programma voor de Beveiliging van de Burgerluchtvaart (NCASP) en bestaat uit een 2-uur durende videotraining gevolgd door een online toets. Een klassikale training bij u op locatie is ook mogelijk.

Benodigd materiaal
Voor het goed kunnen volgen van onze security awareness videoklas training is het van belang dat de cursist toegang heeft tot een computer, laptop of tablet. De online omgeving werkt het meest optimaal in Google Chrome.

Certificering
Deze training conform artikel 11.2.7 van de EU regelgeving levert het certificaat Beveiligingsbewustmakingstraining Luchtvracht en is 5 jaar geldig. Het certificaat wordt na afloop van de training gemaild en is direct beschikbaar in het opleidingsportaal.

Erkenning als opleidingsinstituut
SCS Training & Consultancy BV heeft deze training ontwikkeld en is hiervoor een door de Minister van Justitie en Veiligheid erkend opleidingsinstituut inzake de beveiliging van luchtvracht.

Belangrijk
Het is verplicht om een ID te tonen bij aanvang van de training. De cursist hoeft niet in het bezit te zijn van een geldige VOG/VGB om deze training bij te wonen. De docent checkt de ID waarna de cursist mag deelnemen aan de cursus. Als een deelnemer niet in staat is zijn ID te overleggen, dan verplicht NCTV en de KMar de docent deze cursist te weigeren.

Let op: De cursist hoeft niet in het bezit te zijn van een VOG/VGB om de cursus bij te wonen, maar om onbegeleid de veilige luchtvrachtruimte te betreden is het wél verplicht in het bezit te zijn van een geldige VOG/VGB.

Praktische Informatie

 • Prijs voor deze cursus € 65,-
 • Nodig tijdens training: een pc, laptop of tablet
 • Online studeren, veilig vanuit huis
 • Direct resultaat
 • Geen reistijd

Inschrijfformulier

  Gegevens Cursist
  Selecteer cursus data
  Neem contact op voor de mogelijkheden

  Gegevens Bedrijf

  Na inzending van dit formulier ontvangt u een bevestiging en gaat u akkoord met de Cursus voorwaarden (pdf) van SCS Training & Consultancy."