Opleiding Dangerous Goods Professional

Volledige tweejarige opleiding voor DG professionals

Nieuw bij Special Cargo College is de opleiding tot Dangerous Goods Professional (DGP): bedoeld voor veiligheidsadviseurs, kwaliteitsmanagers en afdelingshoofden die willen doorgroeien als ‘gevaarlijke stoffen professional’. Wie de tweejarige deeltijd opleiding gevolgd heeft, heeft een brede en diepgaande basis over alles wat met veiligheid, transport en opslag van gevaarlijke stoffen te maken heeft en is dé gesprekspartner met de overheid, de zakelijke markt en het bevoegd gezag.

De DGP-opleiding (MBO+-niveau) richt zicht op toepasbare chemie, de verschillende modaliteiten en de opslag van gevaarlijke stoffen. Deze bestaat uit 73 lesdagen (één dag per week) en wordt gegeven op de trainingslocatie van Special Cargo College in Spijkenisse.

Gastdocenten en specialisten aan het woord

De opleiding Dangerous Goods Professional is nieuw voor Special Cargo College en werd samengesteld in nauwe samenwerking met de branche. Om zoveel mogelijk praktijkervaring toe te voegen, worden de cursisten actief uitgenodigd om een casus aan te dragen en wordt gebruik gemaakt van gastdocenten en gastsprekers.

Deelnemers leren ook van elkaar. Zo zijn er in de schoolvakanties bewust geen klassikale bijeenkomsten. Die momenten kunnen de cursisten gebruiken om elkaars bedrijf te bezoeken en hun kennis en vaardigheden verder uitbreiden.

Dit wordt erover gezegd

“We hebben deelnemers vanuit een binnenvaartrederij, een zeerederij, het bevoegd gezag, diverse opslagbedrijven en het Ministerie van Defensie. Een mooie mix. Zo leren deelnemers ook van elkaar.”
Jannie van Vliet, docent Wetgeving Gevaarlijke Stoffen, Special Cargo College