Tijdelijke Opslag Gevaarlijke Stoffen

In de Activiteitenregeling Milieubeheer is bepaald dat bij tijdelijke opslag van verpakte gevaarlijke stoffen moet voldaan  worden aan de nieuwe versie van de PGS-15. Omdat tijdelijke opslag onderdeel uitmaakt van de vervoersketen, zijn ook voorschriften van o.a. het ADR en/of de IATA Dangerous Goods Regulations van toepassing. 

Voor wie
Deze cursus is bedoeld voor personen die werkzaam zijn op een locatie waar een voorziening bestaat voor tijdelijke opslag. Deze personen zijn veelal werkzaam bij transportbedrijven, expediteurs of andere aan het transport gerelateerde bedrijven.

Inhoud
Tijdens deze cursus leer je welke voorschriften van de PGS-15, het ADR en de IATA DGR van toepassing zijn op de werkzaamheden. Daarnaast leer je hoe je de praktijk invulling kunt geven aan deze voorschriften.

Duur van de cursus
De cursus duurt 2 dagen.

Vooropleiding
Bekendheid met gevaarlijke stoffen op het niveau van een awareness cursus vervoer gevaarlijke stoffen wordt sterk aanbevolen.

Cursusmateriaal
De cursus wordt gegeven aan de hand van cursusboeken, met hierin een groot aantal opgaven waarmee de cursist wordt voorbereid op het examen.

Locatie
Deze cursus wordt gegeven door ervaren en praktijkgerichte docenten, op een van onze trainingslocaties of desgewenst incompany.

Certificering
Deelnemers die het examen afronden met een resultaat van minimaal 70% ontvangen het certificaat tijdelijke opslag gevaarlijke stoffen.

Praktische Informatie

 • De cursus duurt twee dagen
 • De prijs voor deze cursus is € 288,- exclusief btw
 • De cursus is van 09:00 – 16:30 uur
 • Gratis wifi op onze locaties
 • Koffie, thee en lunch zijn inbegrepen
 • Voldoende parkeergelegenheid voor de deur
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden

Inschrijfformulier

  Gegevens Cursist

  Selecteer cursus data

  Neem contact op voor de mogelijkheden

  Gegevens Bedrijf

  Na inzending van dit formulier ontvangt u een bevestiging en gaat u akkoord met de Cursus voorwaarden (pdf) van SCS Training & Consultancy."