Zeevervoer Gevaarlijke Stoffen (basis)

De basiscursus Zeevervoer Gevaarlijke Stoffen (IMDG) leidt op tot het certificaat Zeevervoer Gevaarlijke Stoffen, dat als zodanig erkend wordt door de Inspectie Leefomgeving en Transport als het voldoen aan de wettelijk verplichting tot opleiding.

Voor wie
De cursus is bestemd voor medewerkers van afzenders, agenten, stuwadoors, cargadoors en rederijen, die zich bezighouden met het gereedmaken of controleren van gevaarlijke stoffen die per zeeschip vervoerd moeten worden.

Duur van de cursus
De basiscursus duurt 3 dagen en wordt gegeven op drie opeenvolgende dagen.

Vooropleiding
Een gezond verstand, goede kennis van de Engelse taal en gemotiveerdheid is alles wat nodig is om deze cursus met succes af te sluiten.

Cursusmateriaal
De cursus wordt gegeven aan de hand van de laatste editie van de Engelstalige IMDG code. Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreid cursusboek, waarin op duidelijke wijze in de Nederlandse taal de materie wordt besproken en uitgelegd. Dit cursusboek bevat een groot aantal opgaven waarmee de cursist wordt voorbereid op het examen.

Locatie
Deze cursus wordt gegeven door ervaren praktijkgerichte docenten op een van onze trainingslocaties of desgewenst incompany.

Certificering
Deelnemers die het examen met een resultaat van minimaal 70% afleggen ontvangen een certificaat.

Ontwikkelaars
Deze cursus is ontwikkeld door SCS Training & Consultancy en gebaseerd op de opleidingseisen in Hoofdstuk 1.3 van de International Maritime Dangerous Goods (IMDG) code.

Praktische Informatie

 • De basiscursus duurt drie dagen.
 • De training is van 09:00 – 16:30 uur
 • De prijs voor deze training is € 690,- excl. boeken en btw
 • Gratis wifi op onze locaties
 • Koffie, thee en lunch zijn inbegrepen
 • Voldoende parkeergelegenheid voor de deur
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden

Inschrijfformulier

  Gegevens Cursist

  Gegevens Bedrijf


  Na inzending van dit formulier ontvangt u een bevestiging.