DANGEROUS GOODS PROFESSIONAL (DGP)

Heeft je organisatie behoefte aan een gevaarlijke stoffen professional die de spil is tussen de werkvloer en het management? En wil jij jouw kennis op het gebied van gevaarlijke stoffen verbreden en verdiepen om zo goed beslagen aan tafel te kunnen zitten als gesprekspartner met overheid, zakelijke markt en bevoegd gezag? Dan is de 2-jarige opleiding Dangerous Goods Professional iets voor jou!

Voor wie
Deze opleiding is geschikt voor professionals die te maken hebben met 1) de veiligheid van gevaarlijke stoffen binnen hun organisatie of 2) die werkzaam zijn bij instanties die gericht zijn op beleid, handhaving en toezicht en 3) voor iedereen die affiniteit heeft met gevaarlijke stoffen. Jij bent bijvoorbeeld veiligheidsadviseur, kwaliteitsmanager, afdelingshoofd of manager of je wilt doorgroeien naar een soortgelijke functie.

Duur van de opleiding
De opleiding start maandag 9 maart 2020 en duurt 2 jaar. De klassikale studiebelasting bedraagt 73 lesdagen. In de praktijk betekent dit, buiten de landelijke vakantieperiodes om, één (1) dag per week klassikaal onderwijs. De opleidingsdagen zijn op maandag, het definitieve lesrooster ontvang je op de eerste lesdag. De lestijden zijn overdag van 08:00 uur tot 17:00 uur.

Vooropleiding
Om de opleiding Dangerous Goods Professional met succes af te kunnen ronden is basiskennis over gevaarlijke stoffen indeling (gevarenklasse, etiketten etc.) noodzakelijk. Daarbij is minimaal MBO-4 of gelijkwaardig werk- en/of denkniveau gewenst. De wet- en regelgeving voor zee- en luchtvervoer is in de Engelse taal. Daarom is beheersing van de Engelse taal belangrijk.

Bij onvoldoende voorkennis voorafgaand aan de start van de opleiding, adviseren wij eerst de basisopleiding Vakbekwaamheid Behandeling Gevaarlijke Stoffen (VBGS) te volgen. Deze basisopleiding wordt afgesloten met een landelijk examen afgenomen door het CBR/CCV. Heb je vragen over de toelatingseisen? Neem dan contact met ons op.

Cursusmateriaal
In de opleiding maken onze docenten gebruik van wetboeken, cursusboeken en hand-outs. De onderstaande studieboeken en naslagwerken krijg je in eigendom:

 • Wetgeving: ADR – RID – ADN – IMDG Code (actuele uitgave)
 • PGS-15 + overige van toepassing zijnde PGS-publicaties
 • BINAS (t.b.v. chemie)
 • Basis boek Chemische Veiligheid (met toestemming van uitgeverij SDU)
 • IATA DGR (actuele uitgave)

Locatie
De opleiding wordt gegeven op onze moderne trainingslocatie Special Cargo College in Spijkenisse. Hier is ruime (gratis) parkeergelegenheid voor de deur, de locatie is bereikbaar per openbaar vervoer en beschikt over gratis wifi.

Certificering
Een met goed gevolg afgeronde opleiding geeft je het recht op het voeren van de titel Dangerous Goods Professional. Deze titel hoort bij het certificaat wat door Special Cargo College wordt verstrekt. Deze titel is geaccrediteerd door SCS Training & Consultancy. Er wordt van de uitgegeven certificaten en titels een openbaar register bijgehouden waarin de geldigheid van de titel en certificaten is op te vragen.

Ontwikkelaars
Special Cargo College heeft als erkend opleidingsinstituut op het gebied van gevaarlijke stoffen, in samenwerking met vertegenwoordigers uit ondermeer het bedrijfsleven, bevoegd gezag en brancheorganisaties een geheel eigentijdse invulling gegeven aan de vraag om een toegespitste opleiding. Een opleiding waarin wij vraag en aanbod nog beter op elkaar laten aansluiten. Een opleiding waarvan jij als deelnemer en jouw organisatie optimaal de vruchten van plukken: Dangerous Goods Professional

Special Cargo College, onderdeel van SCS Training & Consultancy is een door de Minister van Infrastructuur en Waterstaat en de International Air Transport Association (IATA) erkend opleidings- en exameninstituut.

Praktische Informatie

 • Startdatum: maandag 9 maart en duurt 2 jaar
 • De klassikale studiebelasting bedraagt 73 lesdagen
 • De lestijden zijn van 08:00 – 17:00 uur
 • De prijs voor deze opleiding is € 9.675, - excl. btw
 • Het is mogelijk om het cursusgeld in vier termijn te voldoen
 • Lesmateriaal, studieboeken, lunch en drankjes zijn inbegrepen
 • Gratis wifi op onze locaties
 • Voldoende parkeergelegenheid voor de deur

Inschrijfformulier

Gegevens Cursist
Selecteer training

Gegevens Bedrijf
Betaling
in termijneneenmalig


Na inzending van dit formulier ontvangt u een bevestiging.