Hoe werkt het?

Hoe doe je ADR examen?

Alle Nederlandse ADR examens worden per computer afgenomen in een CBR kantoor.

Aanvragen ADR examens
Alleen erkende ADR opleiders kunnen de beginnersexamens kopen en op naam van de kandidaat reserveren. Herexamens kunnen wel door de kandidaat zelf worden aangevraagd.

Wees op tijd
In ieder geval moet je 15 minuten voor de aanvang van het examen aanwezig zijn. Neem een geldig origineel identiteitsbewijs en de uitnodiging voor het examen mee.

Aanmelden
Bij binnenkomst meld je je via de aanmeldzuil aan met je reserveringsnummer. Dit nummer staat vermeld op de uitnodiging.

Info via beeldscherm
Via je reserveringsnummer op het grote beeldscherm volg je je status.
“Aangemeld” – “Spullen in locker” – “Ga naar start examen”.

Identiteitscontrole
Op sommige examenlocaties zijn detectiepoortjes. Via het detectiepoortje ga je naar de balie “Start Theorie-examen”. Na controle van je identiteitsbewijs geeft de CBR medewerker je een tafelnummer.

Start examen
Je voert je reserveringsnummer in op de computer door middel van touchscreen. Het programma legt uit hoe het examen werkt en welke functies je kunt gebruiken. Daarna start je het examen.

Duur van het ADR examen
Per module is een maximale tijdsduur vastgesteld.

ADR Basis – 45 minuten
ADR Basis verlenging – 40 minuten
ADR Tank – 30 minuten
ADR Klasse 1 – 30 minuten
ADR Klasse 7 – 30 minuten

Einde examen
Na beëindiging van je examen verschijnt direct je uitslag. Wil je weten welke fouten je hebt gemaakt? Tik dan op het vraagnummer met de foute antwoorden. Je krijgt twee minuten de tijd om de fout beantwoorde vragen te zien.

Waar en wanneer worden de examens gehouden?
ADR examens worden per computer afgenomen in een CBR kantoor.
Om zeker te zijn van een examenplaats worden de examens door ons zo lang mogelijk van te voren ingekocht. Wij kopen de examens zodanig in dat ze zo snel mogelijk na afloop van de cursus afgelegd kunnen worden.