Nieuws

NIEUWS: Samenwerking Special Cargo en PMT Aviation

24 januari 2022

Nooit meer wachten tot de start van de nieuwe opleiding Luchtvervoer Gevaarlijke Stoffen, maar direct beginnen! PMT Aviation en Special Cargo College slaan de handen ineen voor de IATA Luchtvervoer gevaarlijke stoffen.

Door het bundelen van krachten en middelen kunnen wij gezamenlijk de markt voorzien van kennis, kwaliteit en ervaring voor de klas. Middels de samenwerking kan er iedere week gestart worden met een IATA Luchtvervoer training op een trainingslocatie van PMT of van Special Cargo. Uiteraard met altijd een ervaren en praktijkgerichte docent voor de klas.

Cyber Security Tool
Achter de schermen zijn wij als opleiders al enige tijd in gesprek over een vernieuwde samenwerking. Zo zijn wij afgelopen december samen opgetrokken om de nieuwe cybersecurity bepalingen onder de aandacht te brengen bij Erkend Agenten. Hiervoor hebben wij gezamenlijk een Cyber Toolkit ontwikkeld zodat Erkend Agenten de nieuwe security bepalingen in een handomdraai konden organiseren. De online tool kreeg ruim aandacht in vakbladen en organisaties hebben dankbaar gebruik kunnen maken van de online tool.

Nabije toekomst
Met ingang van 1 januari 2023 moet de opleiding Luchtvervoer Gevaarlijke Stoffen competentie-based worden vormgegeven. Dat is een verplichting vanuit de IATA. Een mooie ontwikkeling alwaar Special Cargo en PMT ook gezamenlijk zullen optrekken en elkaar aanvullen.

Zowel PMT Aviation en Special Cargo College zijn beiden gecertificeerd als IATA Accredited Training School. Dat betekent dat beide opleiders aan de strengste eisen voldoen op het gebied van onderwijs. Gezamenlijk kan de kwaliteit van het onderwijs nog verder worden vergroot. Tel daarbij op een gezamenlijke landelijke dekking aan trainingslocaties, op onder meer Schiphol, Spijkenisse, Veenendaal, Venlo, Den Helder en Eindhoven. Kortom, voor ieder wat wils en dus alle reden om voor een van deze opleiders te kiezen.

Deze week verschijnt in Cargo Magazine het volledig interview tussen Special Cargo en PMT.  Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze samenwerking? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen via de bekende kanalen.

Met vriendelijke groet,

Erik den Dikken
Directeur Special Cargo College