Nieuws

Nieuw! Training Basiskennis Veilig Omgaan met Explosieve Stoffen

22 maart 2021

Werkzaam met explosieve stoffen? Sinds 1 januari 2021 is het Register Veilig Werken met Explosieve Stoffen van kracht. Dat betekent dat personen die werken met explosieve stoffen geregistreerd moeten staan. Een gedegen opleiding is voorwaarde voor deze registratie. Special Cargo College voorziet in deze opleiding. Volledig digitaal; in eigen tijd en in eigen tempo.

De training Basiskennis Veilig Omgaan met Explosieve Stoffen richt zich op alles wat met explosieve stoffen te maken heeft. Hoe zien explosieve stoffen eruit? Welke soorten explosies zijn er? Hoe komt een explosie tot stand? En wat kunnen de gevolgen daarvan zijn?

In drie modules leren de deelnemers hier alles over. Nieuwe informatie wordt afgewisseld met een groot aantal kennisvragen. “Met deze modules krijgen de deelnemers alle informatie die zij nodig hebben”, legt Jurgen Spanjers, ontwikkelaar bij Special Cargo College uit.  “Nadat cursisten alle modules hebben doorlopen, kunnen ze de modules opnieuw starten en dus blijven oefenen. Met deze E-learning kun je jezelf optimaal voorbereiden voor het examen Basiskennis VOMES.’’

Schrijf je nu in voor de E-learning: Basiskennis Veilig Omgaan met Explosieve Stoffen

Examen doen

De training Basiskennis Veilig Omgaan met Explosieve Stoffen wordt afgesloten met een extern examen. Dit theorie-examen bestaat uit 20 meerkeuzevragen en wordt afgenomen door de Stichting VOMES. Zij is de aanjager en beheerder van het Register Veilig Werken met Explosieve Stoffen en verantwoordelijk voor de uitvoering van deze registratiewet.

“Omdat werken met explosieve stoffen en ontplofbare oorlogsresten grote risico’s met zich meebrengt, is het noodzakelijk dat strenge regels gesteld worden aan deze medewerkers’’, stelt Henk van de Linden van Vomes. “Wij nemen de examens af en registreren de deelnemers in het nieuwe Register Veilig Werken. Hierin kan iedereen zien dat medewerkers geen strafblad hebben, goed zijn opgeleid en het examen hebben gehaald bij een onafhankelijke instantie. In dit nieuwe register komt alles samen.”

Lees in dit artikel meer over het Register Veilig Werken met Explosieve Stoffen 

Praktisch:

  • De cursus ”Basiskennis Veilig Omgaan met Explosieve Stoffen” bestaat uit drie online modules
  • De training duurt in totaal 3-4 uur
  • Toegang tot de E-learning; eindeloos oefenen voor het examen!
  • Het examen wordt maandelijks afgenomen op de examenlocatie in Meteren.
  • Ook een in-company examen is mogelijk
  • Direct inschrijven voor de cursus >>