Nieuws

Misinformatie BAL trainingen

20 oktober 2022

Er gaan geruchten in de markt dat de BAL (Beveiligingsadviseur Luchtvracht) nu al niet meer bestaat en vervangen zou moeten worden door security manager. Deze informatie is onjuist en zo ook bevestigd door de KMar. In navolging van onze eerdere mailing over de wijziging van BAL naar Security Manager, informeren wij u nogmaals met de juiste informatie.
Alle Erkend Agenten en Bekende Afzenders zijn door de NCTV schriftelijk geïnformeerd over de eis om als BBLV-entiteit een interne Security Manager aan te wijzen die verantwoordelijk is voor de uitvoering van het beveiligingsprogramma. Niet voldoen aan deze voorwaarde kan resulteren in het intrekken van de status Erkend Agent of Bekende Afzender. Lees hier het volledige bericht over deze aankondiging.

Op basis van de gestarte handhaving vanuit de KMar adviseren wij om intern een Security Manager aan te wijzen en de 3-daagse basiscursus Beveiligings-Adviseur Luchtvracht (BAL) te laten volgen. Bent u echter al in bezit van een BAL certificaat dan kunt u deze opfrissen met een BAL herhalingstraining. Zowel de BAL basis als de BALherhalingstraining kunnen wettelijk gezien tot 1 juni 2023 gegeven worden. Belangrijk: Het certificaat blijft 1 volledig jaar geldig, na datum van afgifte. Vervolgens kan op dat moment het Beveiligings-Adviseur Luchtvracht (BAL) middels een herhalingstraining Security Manager of Supervisor omgezet worden. U voldoet op deze wijze volledig aan de wettelijke vereisten in Nederland.

Dus als voorbeeld: u volgt de Basis-BAL of de Herhaling-BAL training op 23 december 2022 dan moet u vóór 23 december 2023 een herhalingstrainig Security Manager óf Supervisor gevolgd hebben. Daarna bestaat het BAL-certificaat niet meer.

Wacht niet te lang met inschrijven voor de BAL training, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Klik hier voor actuele trainingsdata.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.