Nieuws

Overname Professional Training en Consultancy

20 januari 2020

Waar Special Cargo College en Professional Training en Consultancy al op vele fronten samenwerken, is het sinds 1 januari 2020 officieel: Special Cargo heeft Professional Training en Consultancy overgenomen. Samen kunnen zij hun klanten nog beter van dienst zijn op het gebied van trainingen en advies rondom het transport & opslag van gevaarlijke stoffen en security.

Special Cargo Services begon ruim 20 jaar geleden met het verpakken en vervoeren van gevaarlijke stoffen. Het bedrijf breidde zich drie jaar geleden uit met een opleidingstak Special Cargo College (voorheen SCS Training & Consultancy). Alle partijen die betrokken zijn bij het vervoeren van gevaarlijke stoffen dienen met voldoende kennis en kunde te zijn uitgerust. Met de overname van Professional Training en Consultancy breidt Special Cargo haar diensten op het gebied van securitytrainingen verder uit.

Marktpositie verstevigen
Zowel Sander de Man als Erik den Dikken, eigenaar van Special Cargo, zijn blij met de overname. “Onze diensten sluiten perfect op elkaar aan’’, stelt Sander. “Daarom werkten we natuurlijk al veel samen. Special Cargo heeft moderne trainingslocaties, een goede infrastructuur voor de inschrijvingen en een uitstekende backoffice. Wij brengen goed geschoolde professionals met praktijkervaring mee. Samen kunnen we verder bouwen aan het merk Special Cargo College en onze trainingen verder ontwikkelen.” Daar sluit Erik den Dikken zich bij aan. “Met de overname kunnen we onze positie in de markt als specialist in opleidingen rondom luchtvracht veiligheid en transport van gevaarlijke stoffen verstevigen en verder uitbreiden. Daar zijn wij buitengewoon blij mee.’’

En wat betekent deze overname voor de klanten? “De belangrijkste verandering is dat we een nog uitgebreidere trainingsagenda op het gebied van security-cursussen kunnen presenteren’’, legt Erik uit. “Welke cursus of training bedrijven ook willen volgen op het gebied van security of transport & opslag gevaarlijke stoffen; wij hebben het in huis.’’ Een tweede verandering is de naam: Professional Training en Consultancy wordt ook Special Cargo College. College is in twee jaar tijd een herkenbaar merk geworden binnen onze branche. Deze groei willen wij doorzetten en daarom is ook bij deze overname gekozen voor een volledige integratie in Special Cargo.

Special Cargo heeft op dit moment vier trainingslocaties: Schiphol, Eindhoven, Spijkenisse en Veenendaal.