Nieuws

Overname Workrate Training en Consultancy BV

10 september 2019

Per 1 september heeft SCS Training & Consultancy, de werkmaatschappij Workrate Training en Consultancy B.V. (verder WRTC genoemd) overgenomen. Deze overname past in de groeistrategie van Special Cargo en daarmee verstevigt de gevaarlijke stoffen opleider en specialist haar positie in de branche.

“Omdat de Workrate Group stormachtig groeit met het leveren van fysieke security is besloten dat de training en consultancy van WRTC in de nabije toekomst betere kansen heeft buiten de Workrate Group. Daarom is besloten om de hele werkmaatschappij WRTC over te dragen aan SCS Training & Consultancy”; aldus Jan de Bruijn manager WRTC.

De Bruijn vervolgt: “Special Cargo heeft behandeling en afhandeling van Gevaarlijke stoffen en Gevaarlijke stoffen trainingen (IATA, ADR, IMDG, RID en opslag) als specialisme en is al 20 jaar één van de grootste aanbieders in Nederland. SCS Training & Consultancy is, net als WRTC, ook geaccrediteerd als opleidingsinstituut voor luchtvrachttrainingen als;  MLV, CLV, BAL, Luchthaven- en Vluchtbenodigdheden. Onze diensten sluiten perfect op elkaar aan en versterken elkaar in hoge mate. Onze klanten kunnen nu een totaalpakket aan diensten afnemen”

Erik den Dikken, eigenaar van Special Cargo, is zeer content met deze overname. “Onze diensten sluiten perfect op elkaar aan en deze overname is een aanvulling op ons huidige aanbod van security-cursussen en trainingen. Hiermee versterkt SCS Training & Consultancy nog meer haar positie als erkend opleidingsinstituut”.

Wat betekent deze samenwerking voor onze cursisten? 

Door de overname zal de dienstverlening door SCS Training & Consultancy alleen maar beter worden en zorgen voor een nog uitgebreidere trainingsagenda op het gebied van security-cursussen op de moderne trainingslocaties, handelend onder de naam Special Cargo College, op Schiphol, Venlo, Eindhoven, Spijkenisse en Veenendaal.

“Vooralsnog zal WRTC de komende 6 maanden onveranderd, onder dezelfde naam en met dezelfde kwaliteit, zijn diensten leveren. Daarna zullen we volledig integreren  in SCS Training & Consultancy, aldus Jan de Bruijn”. Inmiddels is het voltallige team van WRTC verhuisd naar de Special Cargo College locatie aan de Koolhovenlaan 100 op Schiphol.

Over SCS Training & Consultancy

SCS Training & Consultancy is en een IATA Approved School met een breed aanbod aan opleidingen en cursussen op het gebied van gevaarlijke stoffen en luchtvracht beveiliging. SCS Training & Consultancy is erkend door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Noot voor de redactie: Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met communicatie@specialcargo.nl