Nieuws

Terugblik SCS-seminar 2019

17 januari 2019

Afgelopen maandag 14 januari jl. was het zover: het jaarlijkse Special Cargo Services Seminar. Deze avond stond in het teken van de wet- en regelgeving 2019. De wijzigingen en ontwikkelingen werden besproken voor zowel de luchtvracht, weg- en zeevervoer; security; lithium batterijen en de verandering van het onderwijs. Een avond waar Special Cargo Services met trots en plezier op terugkijkt!

Na ontvangst in het Corendon hotel in Badhoevedorp werd het event geopend door Faouzi El Ghani. Hij vertelde over 20 jaar Special Cargo Services en de ontwikkelingen in de markt door de jaren heen. In december 2018 heeft Special Cargo Services geen kerstgeschenken aan klanten en relaties gegeven. Dit uitgespaarde bedrag is door de directie verdubbeld waardoor er een mooi bedrag kan worden gedoneerd aan de Linda Foundation.

Vervolgens nam Jurgen Spanjers (docent Gevaarlijke Stoffen) ons mee in de wijzigingen regelgeving luchtvracht en het vervoer van Lithium Batterijen. De microfoon werd overgedragen aan Patrick Schoenmaker (docent Security) betreffende wijzigingen security en de nodige aandachtspunten.

Na de pauze vertelde Cor Schaatsbergen (docent Gevaarlijke Stoffen en Vakbekwaamheid) over de wijzigingen ADR/ RID en het belang van het aanstellen van een veiligheidsadviseur. Vervolgens nam Teun Graven ons mee in de veranderingen in onderwijstechnieken en de nabije toekomst van blended-learning, compentency based training en online cursussen.

De avond werd op een pakkende manier afgesloten met een quiz waarin John Dolman een vliegreis voor 2 personen naar Istanbul heeft gewonnen. John Lindeboom heeft een diner voor 2 personen in het All-Inclusive restaurant van Corendon Hotels & Resorts Badhoevedorp gewonnen door het achterlaten van zijn visitekaartje in de tombola.

Wilt u ook op de hoogte worden gehouden van onze events, thema-avonden en masterclasses? Schrijf u dan nu hier in voor onze nieuwsflits.