Security Manager Luchtvracht (Herhaling)

Elke veilige luchtvracht entiteit, zoals een bekende afzender of erkend agent dient een Security Manager in dienst te hebben die conform 11.2.5 EU 20115/1998 is opgeleid. De herhalingstraining Security Manager is erkend door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en de Koninklijke Marechaussee. U kunt de herhalingstraining volgen wanneer u reeds in bezit bent van een geldig certificaat Security Manager en een geldig Cito certificaat. Nadat u bent geslaagd voor de herhalingstraining, dan krijgt u een weer een certificaat security manager dat geldig is voor 30 maanden. In combinatie met het CITO certificaat (max 5 jaar geldig) kunt aantonen aan de Koninklijke Marechaussee dat u als security manager bent gecertificeerd.

Voor wie
De cursus is bestemd voor degene die namens de bekende afzender of de erkend agent verantwoordelijk is voor het instandhouden van de erkenning. U stelt het beveiligingsprogramma en de onderliggende stukken op en fungeert als de gesprekspartner tussen het bedrijf en de Koninklijke Marechaussee. U stelt het interne kwaliteitsprogramma op en zorgt ervoor dat de werkzaamheden binnen de kaders van de nationale regelgeving voor de beveiliging van de luchtvracht wordt uitgevoerd.

Duur van de cursus
De Herhalingstraining duurt 12 uur (1,5 dag) en wordt gegeven op twee opeenvolgende dagen.

Vooropleiding
Een geldig certificaat Security Manager en geldig CITO certificaat. *
*ivm met de invoering van de nieuwe NOBB trainingseisen per 2022 mag u tevens deelnemen met een geldig certificaat Beveiligingsadviseur Luchtvracht (BAL). LET OP een BAL certificaat is 12 maanden geldig!

Cursusmateriaal
De cursus wordt gegeven aan de hand van het Nationaal Opleidingsprogramma voor de Beveiliging van de Burgerluchtvaart (NOBB) en de van toepassing zijnde Europese en nationale regelgeving. Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreid cursusboek, waarin op duidelijke wijze de materie wordt uiteengezet en u kunt gebruiken als naslagwerk. Dit cursusboek bevat de theorie en tevens praktische informatie waarmee u het kwaliteitssysteem mee kan opzetten en waarmee de cursist wordt voorbereid op zijn functie van Security Manager en het CITO examen.

Locatie
Deze cursus wordt gegeven door ervaren en praktijk gerichte docenten op een van onze trainingslocaties of desgewenst incompany.

Certificering
Na het volgen van de herhalingstraining Security Manager ontvangt u een certificaat dat geldig is voor 2,5 jaar. Daarnaast dient u tevens in het bezit te zijn van een geldig CITO certificaat, deze is 5 jaar geldig.

Ontwikkelaars
Deze door SCS Training & Consultancy ontwikkelde cursus is gebaseerd op de opleidingseisen in het Nationaal Opleidingsprogramma voor de Beveiliging van de Burgerluchtvaart.

Erkenning als opleidingsinstituut
SCS Training & Consultancy BV is een door de Minister van Justitie en Veiligheid NCTV erkend opleidingsinstituut inzake de beveiliging van de burgerluchtvaart.

Belangrijk:
Het is verplicht om een geldige VGB (een VOG wordt ook geaccepteerd) en ID te tonen voor aanvang van de training. De docent zal de ID en VGB of VOG controleren waarna de cursist mag deelnemen aan de cursus. Als een deelnemer niet in staat is de ID of VOG/VGB te overleggen, dan kunt u niet deelnemen aan de training en moeten wij u helaas weigeren. Wanneer u bij SCS de training volgt dan noteren wij de verloopdatum van uw VOG of VGB in ons systeem en laten u weten als deze dreigt te verlopen.

Praktische Informatie

 • Deze cursus duurt 1,5 dagen
 • Dag 1 duurt de training van 09:00 - 17:00 uur
  Dag 2 duurt de training van 09:00 - 13:00 uur
 • De prijs voor deze cursus is € 325,- exclusief btw & exclusief CITO examen
 • Gratis wifi op onze locaties
 • Koffie, thee en lunch zijn inbegrepen
 • Voldoende parkeergelegenheid voor de deur
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden

Inschrijfformulier

  Gegevens Cursist

  Selecteer cursus data

  Gegevens Bedrijf

  Na inzending van dit formulier ontvangt u een bevestiging en gaat u akkoord met de Cursus voorwaarden (pdf) van SCS Training & Consultancy."