Security Manager Vluchtbenodigdheden (Basis)

Elke veilige vluchtbenodigdheden entiteit, zoals een bekend leverancier en erkend leverancier dient een Security Manager in dienst te hebben die conform 11.2.5 EU 20115/1998 is opgeleid. De basistraining Security Manager Vluchtbenodigdheden is erkend door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en de Koninklijke Marechaussee. Nadat u bent geslaagd krijgt u een certificaat security manager vluchtbenodigdheden waarmee u kunt aantonen dat u als security manager bent gecertificeerd.

Voor wie
De cursus is bestemd voor degene die namens de bekende of erkend leverancier verantwoordelijk is voor het in stand houden van de erkenning. U stelt het beveiligingsprogramma en de onderliggende stukken op en fungeert als de gesprekspartner tussen het bedrijf en de Koninklijke Marechaussee of de luchthaven. U stelt het interne kwaliteitsprogramma op en zorgt ervoor dat de werkzaamheden binnen de kaders van de nationale regelgeving voor de beveiliging van de vluchtbenodigdheden wordt uitgevoerd.

Duur van de cursus
De basiscursus duurt 3 dagen en wordt gegeven op drie opeenvolgende dagen.

Vooropleiding
Een middelbare schoolopleiding, gezond verstand en een goede motivatie is alles wat u nodig heeft om aan deze cursus te kunnen deelnemen.

Cursusmateriaal
De cursus wordt gegeven aan de hand van het Nationaal Opleidingsprogramma voor de Beveiliging van de Burgerluchtvaart (NOBB) en de van toepassing zijnde Europese en nationale regelgeving. Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreid cursusboek, waarin op duidelijke wijze de materie wordt uiteengezet en welke u kunt gebruiken als naslagwerk. Dit cursusboek bevat de theorie en tevens praktische informatie waarmee u het kwaliteitssysteem kunt opzetten en waarmee de cursist wordt voorbereid op zijn functie van Security Manager Vluchtbenodigdheden.

Locatie
Deze cursus wordt gegeven door ervaren en praktijk gerichte docenten op een van onze trainingslocaties of desgewenst incompany.

Certificering
Als erkend opleider is SCS bevoegd om het examen voor de security manager vluchtbenodigdheden af te nemen. U hoeft GEEN CITO examen te doen. Nadat U het examen bij SCS met een positief resultaat heeft volbracht, ontvangt U het certificaat Security Manager vluchtbenodigdheden conform 11.2.5 EU 2015/1998. Om het certificaat geldig te houden, dient u binnen 30 maanden (2,5 jaar) een herhalingstraining Security Manager Vluchtbenodigdheden van 1,5 dag te volgen.

Ontwikkelaars
Deze door SCS Training & Consultancy ontwikkelde cursus is gebaseerd op de opleidingseisen in het Nationaal Opleidingsprogramma voor de Beveiliging van de Burgerluchtvaart.

Erkenning als opleidingsinstituut
SCS Training & Consultancy BV is een door de Minister van Justitie en Veiligheid (NCTV) erkend opleidingsinstituut inzake de beveiliging van de burgerluchtvaart.

Belangrijk:
Het is verplicht om een geldige VGB (een VOG wordt ook geaccepteerd) en ID te tonen voor aanvang van de training. De docent zal de ID en VGB of VOG controleren waarna de cursist mag deelnemen aan de cursus. Als een deelnemer niet in staat is de ID of VOG/VGB te overleggen, dan kunt u niet deelnemen aan de training en moeten wij u helaas weigeren.

Praktische Informatie

 • Deze cursus duurt 3 dagen
 • De training is van 09:00 – 17:00 uur
 • De prijs voor deze cursus is € 750,- exclusief btw
 • Gratis wifi op onze locaties
 • Koffie, thee en lunch zijn inbegrepen
 • Voldoende parkeergelegenheid voor de deur
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden

Inschrijfformulier

  Gegevens Cursist

  Selecteer cursus data
  Neem contact op voor de mogelijkheden

  Gegevens Bedrijf

  Na inzending van dit formulier ontvangt u een bevestiging en gaat u akkoord met de Cursus voorwaarden (pdf) van SCS Training & Consultancy."