Security Manager Vluchtbenodigdheden (Herhaling)

Elke veilige vluchtbenodigdheden entiteit, zoals een bekend leverancier en erkend leverancier dient een Security Manager in dienst te hebben die conform 11.2.5 EU 20115/1998 is opgeleid. De basistraining Security Manager is erkend door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en de Koninklijke Marechaussee. Nadat u bent geslaagd krijgt u een certificaat security manager waarmee u kunt aantonen aan de Koninklijke Marechaussee of de luchthaven dat u als security manager vluchtbenodigdheden bent gecertificeerd.

Voor wie
De cursus is bestemd voor degene die namens de bekende of erkend leverancier verantwoordelijk is voor het in stand houden van de erkenning. U stelt het beveiligingsprogramma en de onderliggende stukken op en fungeert als de gesprekspartner tussen het bedrijf en de Koninklijke Marechaussee of de luchthaven. U stelt het interne kwaliteitsprogramma op en zorgt ervoor dat de werkzaamheden binnen de kaders van de nationale regelgeving voor de beveiliging van de vlucht- en luchthavenbenodigdheden wordt uitgevoerd.

Duur van de cursus
De herhalingstraining duurt 12 uur (1,5 dag) en wordt gegeven op twee opeenvolgende dagen.

Vooropleiding
Een geldig certificaat Security Manager vluchtbenodigdheden. *
*i.v.m. met de invoering van de nieuwe NOBB trainingseisen per 2022 mag u tevens deelnemen met een geldig certificaat Beveiligingsadviseur Luchtvracht (BAL). LET OP een BAL certificaat is 12 maanden geldig.

Cursusmateriaal
De cursus wordt gegeven aan de hand van het Nationaal Opleidingsprogramma voor de Beveiliging van de Burgerluchtvaart (NOBB) en de van toepassing zijnde Europese en nationale regelgeving. Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreid cursusboek, waarin op duidelijke wijze de materie wordt uiteengezet en welke u kunt gebruiken als naslagwerk. Dit cursusboek bevat de theorie en tevens praktische informatie waarmee u het kwaliteitssysteem mee kan opzetten en waarmee de cursist wordt voorbereid op zijn functie van Security Manager.

Locatie
Deze cursus wordt gegeven door ervaren en praktijk gerichte docenten op een van onze trainingslocaties of desgewenst incompany.

Certificering
Na het volgen van de herhalingstraining Security Manager Vluchtbenodigdheden ontvangt u een certificaat dat geldig is voor 2,5 jaar. Vanaf drie maanden voor de verloopdatum van het certificaat kunt u bij ons de herhalingstraining inplannen.

Ontwikkelaars
Deze door SCS Training & Consultancy ontwikkelde cursus is gebaseerd op de opleidingseisen in het Nationaal Opleidingsprogramma voor de Beveiliging van de Burgerluchtvaart.

Erkenning als opleidingsinstituut
SCS Training & Consultancy BV is een door de Minister van Justitie en Veiligheid NCTV erkend opleidingsinstituut inzake de beveiliging van de burgerluchtvaart.

Belangrijk:
Het is verplicht om een geldige VGB (een VOG wordt ook geaccepteerd) en ID te tonen voor aanvang van de training. De docent zal de ID en VGB of VOG controleren waarna de cursist mag deelnemen aan de cursus. Als een deelnemer niet in staat is de ID of VOG/VGB te overleggen, dan kunt u niet deelnemen aan de training en moeten wij u helaas weigeren. Wanneer u bij SCS de training volgt noteren wij de verloopdatum van uw VOG of VGB is ons systeem en laten u weten als deze dreigt te verlopen.

Praktische Informatie

 • Deze cursus duurt 1,5 dagen
 • Dag 1 duurt de training van 09:00 - 17:00 uur Dag 2 duurt de training van 09:00 - 13:00 uur
 • De prijs voor deze cursus is € 325,- exclusief btw
 • Gratis wifi op onze locaties
 • Koffie, thee en lunch zijn inbegrepen
 • Voldoende parkeergelegenheid voor de deur
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden

Inschrijfformulier

  Gegevens Cursist

  Selecteer cursus data
  Neem contact op voor de mogelijkheden

  Gegevens Bedrijf

  Na inzending van dit formulier ontvangt u een bevestiging en gaat u akkoord met de Cursus voorwaarden (pdf) van SCS Training & Consultancy."