Opslag Gevaarlijke Stoffen

Brandbare, radioactieve of explosieve stoffen opslaan? Dat gaat niet zomaar. De opslag van gevaarlijke stoffen is aan strenge wet- en regelgeving gebonden.

De opslagbunkers en terminals van Special Cargo in Spijkenisse, op Schiphol en IJmuiden voldoen aan de strengste regels, waaronder de NEN-eisen die van toepassing zijn op de opslag van gevaarlijke stoffen. Met onze vergunningen mogen wij goederen opslaan in de gevarenklasse 1 tot en met 9. Dit geldt dus ook voor gevarenklasse 1 en klasse 7; radioactief en explosief materiaal. Goederen opslaan kan al vanaf één dag; de goederen mogen er echter ook onbeperkt blijven liggen.

Zorgeloos lithiumbatterijen opslaan?

Lithiumbatterijen vormen een vreemde eend in de bijt tussen de gevaarlijke stoffen. Ook deze opslag is aan strenge wet- en regelgeving gebonden én dit wordt in 2022 nog strenger als de PGS-37 uitkomt. Toch zorgeloos lithiumbatterijen opslaan? Maak dan gebruik van de opslagloodsen van Special Cargo Services. Deze voldoen al aan de strengste wet- en regelgeving. Voor nu en in de toekomst.

Maatwerk

Heeft u specifieke wensen met betrekking tot de opslag van lithiumbatterijen? Neem dan ook gerust contact met ons op. Zo kunnen wij bepaalde lithiumbatterijen dagelijks uitlezen om de temperatuur te controleren of kunnen we de voorraad scannen met een infraroodcamera. Zo kunnen wij ten alle tijden de status van de batterijen controleren. Extra veilig. Meer lezen over opslag gevaarlijke stoffen? Lees het artikel: Lithiumbatterijen, wel of geen gevaarlijke stof bij opslag.

Opslag en vervoer van gevaarlijke stoffen? Neem contact met ons op

Neem voor meer informatie over vervoer en opslag van gevaarlijke stoffen contact met ons op. We lichten de vele mogelijkheden graag persoonlijk toe: 020-6556262 of stuur een mail naar: info@specialcargo.nl