Verzendklaar maken

Verpakken, ompakken, labelen en documenteren

Gevaarlijke stoffen vervoeren door de lucht, over het water of over de weg? Dan moeten deze op de juiste wijze worden verpakt, gelabeld en gedocumenteerd. Er gelden strenge regels voor de verpakkingen en gevaarlijke combinaties met andere stoffen moeten worden uitgesloten.

Voor de specialisten van Special Cargo is dit dagelijks werk. Alle medewerkers zijn opgeleid om de vracht op de juiste wijze te verpakken, ompakken, omgieten, labelen of te documenteren. Wij zorgen ervoor dat alle zendingen met gevaarlijke stoffen verzendklaar worden gemaakt zodat deze veilig kan worden vervoerd in overeenstemming met de strenge wet- en regelgeving.

UN-verpakkingen

Special Cargo Services beschikt over legio mogelijkheden in UN-verpakkingen. Van kleine doos voor het verpakken van een gevaarlijke stof van maximaal 3,5 kg tot aan enorme dozen waar in stoffen tot 500 kg kunnen worden vervoerd. Deze verpakkingsmaterialen voldoen aan de strengste eisen. Ze hebben een valtest doorstaan, zijn uitermate stevig en houden de gevaarlijke stoffen in de doos.

Het verpakken, ompakken, labelen en documenteren van gevaarlijke stoffen doen wij op onze locaties op Schiphol, IJmuiden en Rotterdam. Indien gewenst kunnen wij deze werkzaamheden ook op locatie uitvoeren. Het aanbieden van de zending bij de agent of luchtvaartmaatschappij behoort ook tot de mogelijkheden. Special Cargo Services is ISO 9001:2015 gecertificeerd en beschikt over de AEO-status die jaarlijks getoetst wordt door de douane.

E-erkenning

Wilt u gevaarlijke stoffen verzenden door de lucht, maar beschikt u niet over de juiste erkenning? Laat Special Cargo dan uw zorgen uit handen nemen. Wij beschikken over een E-erkenning, waarmee we de juridische aansprakelijkheid van de afzender kunnen overnemen. Dit betekent dat wij ervoor zorgen dat de luchtvrachtzending voldoet aan de technische voorschriften, dat het vervoerdocument in overeenstemming is met de zending, de zending juist is verpakt, gelabeld en geëtiketteerd en dat deze is gecontroleerd op de verpakking en eventuele schade van de zending. Zo kunt u alsnog de gevaarlijke stoffen veilig verzenden.