Supervisor Luchtvracht (Basis)

Elke erkend agent waar beveiligingsonderzoeken plaatsvinden, dient een Supervisor in dienst te hebben die conform 11.2.4 EU 20115/1998 is opgeleid. De basistraining Supervisor Luchtvracht is erkend door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en de Koninklijke Marechaussee. De basistraining wordt afgesloten met een CITO-examen. Nadat u bent geslaagd voor de training en het CITO-examen, ontvangt u voor beide een certificaat, waarmee u kunt aantonen aan de Koninklijke Marechaussee dat u als Supervisor Luchtvracht bent gecertificeerd.

Voor wie
De cursus is bestemd voor degene die bij de erkend agent toezicht houdt op de uitvoering van de beveiligingsonderzoeken en toezicht houdt op de werkzaamheden van het personeel dat betrokken is bij de afhandeling van luchtvracht. U bent de mentor en vraagbaak voor het eigen personeel en de controleur luchtvracht. U bent in samenwerking met de security manager verantwoordelijk voor het interne kwaliteitssysteem en dat de werkzaamheden en beveiligingsonderzoeken conform de eigen procedures en nationale regelgeving voor de beveiliging van luchtvracht wordt uitgevoerd.

Duur van de cursus
De basiscursus duurt 4 uur. SCS heeft ook de mogelijkheid de Supervisor training te volgen in combinatie met de Medewerker Luchtvracht (11.2.3.9) en Controleur Luchtvracht (11.2.3.2). In dit geval duurt de training 3 dagen.

Vooropleiding
De Supervisor dient in het bezit te zijn van een geldig certificaat Medewerker Luchtvracht (11.2.3.9) en Controleur Luchtvracht (11.2.3.2), voordat deze training gevolgd kan worden

Cursusmateriaal
De cursus wordt gegeven aan de hand van het Nationaal Opleidingsprogramma voor de Beveiliging van de Burgerluchtvaart (NOBB) en de van toepassing zijnde Europese en nationale regelgeving. Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreid cursusboek, waarin op duidelijke wijze de materie wordt uiteengezet en welke u kunt gebruiken als naslagwerk. Dit cursusboek bevat de theorie en tevens praktische informatie over het kwaliteitssysteem en waarmee de cursist wordt voorbereid op zijn functie van Supervisor en het CITO-examen.

Locatie
Deze cursus wordt gegeven door ervaren en praktijk gerichte docenten op een van onze trainingslocaties of desgewenst incompany.

Certificering
Na het volgen van de basistraining Supervisor ontvangt u een code waarmee u zicht kunt aanmelden voor het CITO-examen op diverse locaties in Nederland. U kunt zich hier via de website van CITO aanmelden op een voor u geschikte locatie en tijdstip. De kosten hiervan zijn niet inbegrepen in de cursus. Indien u het examen met succes heeft afgerond ontvangt u van CITO een certificaat dat 5 jaar geldig is. Na 5 jaar kunt u opnieuw uw CITO-examen aanvragen via SCS.
Om het certificaat Supervisor geldig te houden, dient u de volgende trainingen tijdig te herhalen:
Medewerker Luchtvracht (12 maanden geldig, duur herhalingstraining is 1 uur)
Controleur Luchtvracht (6 maanden geldig, duur herhalingstraining is 3 uur)
Supervisor Luchtvracht (12 maanden geldig, duur herhalingstraining is 2 uur)

Ontwikkelaars
Deze door SCS Training & Consultancy ontwikkelde cursus is gebaseerd op de opleidingseisen in het Nationaal Opleidingsprogramma voor de Beveiliging van de Burgerluchtvaart.

Erkenning als opleidingsinstituut
SCS Training & Consultancy BV is een door de Minister van Justitie en Veiligheid (NCTV) erkend opleidingsinstituut inzake de beveiliging van de burgerluchtvaart.

Belangrijk:
Het is verplicht om een geldige VGB (een VOG wordt ook geaccepteerd) en ID te tonen voor aanvang van de training. De docent zal de ID en VGB of VOG controleren waarna de cursist mag deelnemen aan de cursus. Als een deelnemer niet in staat is de ID of VOG/VGB te overleggen, dan kunt u niet deelnemen aan de training en moeten wij u helaas weigeren.

Daarnaast moet SCS ook kunnen vaststellen of u in bezit bent van een geldig certificaat Medewerker Luchtvracht en Controleur Luchtvracht. Volgt u deze training bij ons dan houden we deze voor u bij in onze online trainingsportaal.

Praktische Informatie

 • Deze cursus duurt 4 uur
 • De prijs voor deze cursus is € 145,- exclusief btw & exclusief CITO examen
 • Gratis wifi op onze locaties
 • Koffie & thee zijn inbegrepen
 • Voldoende parkeergelegenheid voor de deur
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden

Inschrijfformulier

  Gegevens Cursist

  Selecteer cursus data

  Gegevens Bedrijf

  Na inzending van dit formulier ontvangt u een bevestiging en gaat u akkoord met de Cursus voorwaarden (pdf) van SCS Training & Consultancy."