Supervisor Luchtvracht (Herhaling)

Elke erkend agent waar beveiligingsonderzoeken plaatsvinden, dient een Supervisor in dienst te hebben die conform 11.2.4 EU 20115/1998 is opgeleid. De basistraining Supervisor Luchtvracht is erkend door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en de Koninklijke Marechaussee. De herhalingstraining wordt jaarlijks herhaald bij SCS en elke 5 jaar dient U een CITO-examen te doen. Nadat u bent geslaagd krijgt u een certificaat Supervisor waarmee u kunt aantonen aan de Koninklijke Marechaussee dat u als Supervisor bent gecertificeerd, in combinatie met het behaalde CITO-certificaat.

Voor wie
De cursus is bestemd voor degene die bij de erkend agent toezicht houdt op de uitvoering van de beveiligingsonderzoeken en toezicht houdt op de werkzaamheden van het personeel dat betrokken is bij de afhandeling van luchtvracht. U bent de mentor en vraagbaak voor het eigen personeel en de controleur luchtvracht. U bent in samenwerking met de security manager verantwoordelijk voor het interne kwaliteitssysteem en dat de werkzaamheden en beveiligingsonderzoeken conform de eigen procedures en nationale regelgeving voor de beveiliging van luchtvracht wordt uitgevoerd.

Duur van de cursus
De herhalingstraining Supervisor duurt 2 uur. U kunt deze eventueel in combinatie het de herhalingstrainingen Medewerker Luchtvracht en Controleur Luchtvracht herhalen op 1 dag.

Vooropleiding
Om deel te kunnen nemen aan de herhalingstraining Supervisor dient u in het bezit te zijn van de volgende geldige certificaten:
Medewerker Luchtvracht (12 maanden geldig, duur herhalingstraining is 1 uur)
Controleur Luchtvracht (6 maanden geldig, duur herhalingstraining is 3 uur)
Ook met een geldig BAL certificaat in combinatie met een geldig CITO BAL-certificaat kunt u deelnemen aan deze training.

Cursusmateriaal
De cursus wordt gegeven aan de hand van het Nationaal Opleidingsprogramma voor de Beveiliging van de Burgerluchtvaart (NOBB) en de van toepassing zijnde Europese en nationale regelgeving. Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreid cursusboek, waarin op duidelijke wijze de materie wordt uiteengezet en welke u kunt gebruiken als naslagwerk. Dit cursusboek bevat de theorie en tevens praktische informatie waarmee u het kwaliteitssysteem kan opzetten en waarmee de cursist wordt voorbereid op zijn functie van Supervisor en het CITO-examen.

Locatie
Deze cursus wordt gegeven door ervaren en praktijk gerichte docenten op een van onze trainingslocaties of desgewenst incompany.

Certificering
Na het volgen van de herhalingstraining Supervisor ontvangt u een certificaat dat geldig is voor 1 jaar. Daarnaast dient u tevens in het bezit te zijn van een geldig CITO-certificaat, welke 5 jaar geldig is.

Ontwikkelaars
Deze door SCS Training & Consultancy ontwikkelde cursus is gebaseerd op de opleidingseisen in het Nationaal Opleidingsprogramma voor de Beveiliging van de Burgerluchtvaart.

Erkenning als opleidingsinstituut
SCS Training & Consultancy BV is een door de Minister van Justitie en Veiligheid NCTV erkend opleidingsinstituut inzake de beveiliging van de burgerluchtvaart.

Belangrijk:
Het is verplicht om een geldige VGB (een VOG wordt ook geaccepteerd) en ID te tonen voor aanvang van de training. De docent zal de ID en VGB of VOG controleren waarna de cursist mag deelnemen aan de cursus. Als een deelnemer niet in staat is de ID of VOG/VGB te overleggen, dan kunt u niet deelnemen aan de training en moeten wij u helaas weigeren. Wanneer u bij SCS de training volgt dat noteren wij de verloopdatum van uw VOG of VGB is ons systeem en laten u weten als deze dreigt te verlopen.
Daarnaast moet SCS ook kunnen vaststellen dat u in bezit bent van een geldig certificaat Medewerker Luchtvracht en Controleur Luchtvracht. Volgt u deze training bij ons dan verwerken wij de gegevens in ons online trainingsportaal.

Praktische Informatie

 • Deze cursus duurt 2 uur
 • De prijs voor deze cursus is € 65,- exclusief btw & exclusief CITO examen
 • Gratis wifi op onze locaties
 • Koffie & thee zijn inbegrepen
 • Voldoende parkeergelegenheid voor de deur
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden

Inschrijfformulier

  Gegevens Cursist

  Selecteer cursus data

  Gegevens Bedrijf

  Na inzending van dit formulier ontvangt u een bevestiging en gaat u akkoord met de Cursus voorwaarden (pdf) van SCS Training & Consultancy."