Consultancy en advies

MKB’er of multinational? Vrijwel alle bedrijven hebben te maken met gevaarlijke stoffen. Deze stoffen vormen een potentieel gevaar voor mensen, eigendommen en het milieu. Verantwoord omgaan met gevaarlijke stoffen brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Juridisch en moreel, want de gevolgen bij incidenten en ongelukken kunnen desastreus zijn. Special Cargo Services helpt je daarbij. Met advies, training en uitvoering.

Grip op gevaarlijke stoffen

SCS is de specialist in het vervoer en de opslag van gevaarlijke stoffen en beveiliging van luchtvracht. Vanuit ons hoofdkantoor op Schiphol maar ook internationaal trainen en adviseren we onder andere fabrikanten, afzenders, agenten, vervoerders, luchtvaartmaatschappijen, rederijen en overheidsinstellingen.

Onze opdrachtgevers zetten nationale en internationale voorschriften voor het vervoer en de opslag van gevaarlijke stoffen efficiënt en veilig in. Daarmee besparen ze tijd en geld. 

Heb je als afzender of vervoerder ontheffingen of speciale toestemmingen nodig voor het transport van gevaarlijke stoffen? Dan treden we op als intermediair tussen jou en overheidsinstanties.

Nóg een reden om voor SCS te kiezen

Special Cargo steekt veel tijd en energie in het behalen en onderhouden van certificeringen en vergunningen. Belangrijk voor ons, maar daarmee zeker ook voor u! Enkele van onze accreditaties:

 

De voordelen van SCS

Het werken met gevaarlijke stoffen is complex en regelgeving verandert voortdurend. Voldoe je niet aan de wettelijke eisen dan kunnen de gevolgen ingrijpend zijn. Werk je samen met een echte specialist, dan ben je op alles voorbereid:

 • Je voldoet aan alle wettelijke verantwoordelijkheden.
 • Je krijgt een duidelijk overzicht van alle gevaarlijke stoffen op de werkvloer.
 • We brengen de risico’s voor de opslag en het vervoer in kaart.
 • Samen optimaliseren we bedrijfsprocessen, zodat je sneller en doelgerichter werkt.
 • Advisering en uitvoering. We kennen de praktijk en ondersteunen je direct.

Wij zijn SCS Training en Consultancy, mogen we je helpen?

Met opslag en distributie, advies en consultancy en trainingen en opleidingen is SCS van alle markten thuis. Laten we onze krachten bundelen en samen streven naar de hoogste kwaliteit. We helpen je graag met:

 • Opleidingen voor het vervoer, de behandeling en de opslag van gevaarlijke stoffen in alle vervoerstakken (luchtvaart, weg- en zeevervoer).
 • Advisering over de nationale en internationale voorschriften voor het vervoer en de opslag van gevaarlijke stoffen.
 • Bemiddeling tussen overheidsinstanties en afzenders of vervoerders.
 • Hulp bij het aanvragen van ontheffingen en speciale toestemmingen.
 • Ondersteuning als externe Veiligheidsadviseur.
 • Optreden als toezichthoudend stralingsdeskundige.
 • Optreden als externe Beveiligings Adviseur Luchtvracht in het kader van de wet Luchtvaart.

Advies, training of uitvoering? Neem contact met ons op

Wil je meer weten over de vele mogelijkheden en voordelen? Neem contact met ons op en we lichten ze graag persoonlijk toe.