Tijdelijke Opslag Gevaarlijke Stoffen

In de Activiteitenregeling Milieubeheer is bepaald dat bij tijdelijke opslag van verpakte gevaarlijke stoffen voldaan moet worden aan de nieuwe versie van de PGS-15. Omdat tijdelijke opslag onderdeel uitmaakt van de vervoersketen, zijn ook voorschriften van o.a. het ADR en/of de IATA Dangerous Goods Regulations van toepassing. 

Voor wie
Deze cursus is bedoeld voor personen die werkzaam zijn op een locatie waar een voorziening bestaat voor tijdelijke opslag. Deze personen zijn veelal werkzaam bij transportbedrijven, expediteurs of andere aan het transport gerelateerde bedrijven.

Inhoud
Tijdens deze cursus leer je welke voorschriften van de PGS-15, het ADR en de IATA DGR van toepassing zijn op de werkzaamheden. Daarnaast leer je hoe je de praktijk invulling kunt geven aan deze voorschriften.

Duur van de cursus
De cursus duurt 2 dagen en wordt gegeven op twee opeenvolgende dagen.

Vooropleiding
Bekendheid met gevaarlijke stoffen op het niveau van een awareness cursus vervoer gevaarlijke stoffen wordt sterk aanbevolen.

Cursusmateriaal
De cursus wordt gegeven aan de hand van een uitgebreid cursusboek, waarin op duidelijke wijze in de Nederlandse taal de materie wordt besproken en uitgelegd. Dit cursusboek bevat een groot aantal opgaven waarmee de cursist wordt voorbereid op het examen.

Locatie
Deze cursus wordt gegeven door ervaren en praktijkgerichte docenten, op een van onze trainingslocaties of desgewenst incompany.

Certificering
Deelnemers die het examen afronden met een resultaat van minimaal 70% ontvangen het certificaat tijdelijke opslag gevaarlijke stoffen.

Ontwikkelaars
Deze cursus is ontwikkeld door SCS Training & Consultancy.

Erkenning als opleidingsinstituut
SCS Training & Consultancy BV is een door de Minister van Infrastructuur en Waterstaat en de International Air Transport Association (IATA) erkend opleidings- en exameninstituut.

Praktische Informatie

  • De cursus duurt twee dagen
  • De prijs voor deze cursus is € 280,- exclusief btw
  • De cursus is van 09:00 – 16:30 uur
  • De prijs voor deze training is € 280,- excl. btw
  • Gratis wifi op onze locaties
  • Koffie, thee en lunch zijn inbegrepen
  • Voldoende parkeergelegenheid voor de deur
  • Deze training kan ook incompany gegeven worden

Inschrijfformulier

Gegevens Cursist
Selecteer cursus data

Gegevens Bedrijf

Ik ga akkoord met de Cursus voorwaarden (pdf) van SCS Training & Consultancy."

Na inzending van dit formulier ontvangt u een bevestiging.