Douane Declarant bij Special Cargo Services

Redactie
2,5 minuten leestijd

Wij zijn op zoek naar een ervaren Douane Declarant om ons team bij Special Cargo Services te versterken.

Wie zijn wij:
Aangenaam! Wij zijn Special Cargo Services, dé Gevaarlijke Stoffen Specialist. Special Cargo Services biedt alle dienstverlening omtrent het opslaan, verpakken en vervoeren van gevaarlijke stoffen. Wij nemen voor onze opdrachtgevers alle zorgen uit handen en zorgen ervoor dat alle gevaarlijke stoffen verzendklaar gemaakt worden en van A naar B worden vervoerd. Over de weg, over zee, over het spoor en door de lucht.
Special Cargo is een familiebedrijf pur sang, met hart voor de zaak en voor elkaar. Kennis en kunde zijn diep verankerd in de organisatie, met een kwalitatief hoogstaande dienstverlening als gevolg. Wij zijn een snelgroeiend bedrijf met ambitie om next level te gaan voor onze klanten. Met onze entiteiten Special Cargo Services en Special Cargo College (dé opleider voor Logistiek Nederland op het gebied van gevaarlijke stoffen, luchtvaartveiligheid en security) hebben wij vestigingen en trainingslocaties op Schiphol, Rotterdam, IJmuiden, Veenendaal en in Texas USA.

Wat ga je doen:
Als Douane Declarant bij Special Cargo Services speel je een cruciale rol in het vlotte verloop van onze operationele processen. Je bent verantwoordelijk voor het verzorgen van douaneaangiften en het afhandelen van douaneformaliteiten voor speciale ladingen en goederen. Het gaat hierbij om zendingen die afwijken van de standaard invoer- en uitvoerprocedures, zoals gevaarlijke stoffen, medicijnen, kunstwerken, waardevolle goederen en andere complexe vracht.

 • Het opstellen en indienen van douaneaangiften voor speciale ladingen en goederen in overeenstemming met de geldende douanewetgeving.
 • Het beoordelen van douanedocumenten en ervoor zorgen dat alle vereiste documentatie nauwkeurig en volledig is.
 • Communiceren met douaneautoriteiten en andere relevante instanties om eventuele douane-gerelateerde vraagstukken op te lossen.
 • Het bieden van advies aan klanten over douanevoorschriften en -procedures.
 • Het bijhouden van wijzigingen in douanereguleringen en ervoor zorgen dat het bedrijf voldoet aan de laatste wet- en regelgeving.
 • Samenwerken met andere afdelingen binnen het bedrijf om een naadloze en efficiënte logistieke ervaring voor onze klanten te waarborgen.

Wat jij meebrengt:

 • Je hebt aantoonbare ervaring als Douane Declarant en bent goed bekend met douaneprocessen en -regelgeving.
 • Je beschikt over uitstekende analytische vaardigheden en bent in staat om complexe douaneformaliteiten effectief af te handelen.
 • Nauwkeurigheid en oog voor detail zijn jouw tweede natuur.
 • Je bent communicatief sterk en kunt goed samenwerken met verschillende belanghebbenden.
 • Stressbestendigheid en flexibiliteit zijn essentieel, gezien de diversiteit aan speciale ladingen die we behandelen.
 • Je hebt een proactieve houding en bent altijd op zoek naar manieren om processen te optimaliseren en verbeteringen aan te brengen.

Wij bieden:
Een uitdagende en gevarieerde functie in een dynamisch bedrijf met een uitstekende reputatie in de branche. De mogelijkheid om te werken met bijzondere vracht en goederen en betrokken te zijn bij unieke logistieke projecten. Een competitief salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Kansen voor professionele ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf. Een hecht team van ervaren professionals die graag hun kennis met jou delen.

Interesse?
Ben jij de ervaren Douane Declarant die we zoeken om ons team bij Special Cargo Services te versterken? Aarzel dan niet en stuur ons jouw sollicitatie met je CV en een motivatiebrief naar hr@specialcargo.nl. We kijken uit naar jouw sollicitatie en hopen je snel te ontmoeten!

Meer interessante artikelen

Dangerous Goods Professional – dé opleiding voor veiligheidsprofessionals met affiniteit met gevaarlijke stoffen

Redactie
21 februari, 2024
2,5 minuten leestijd
Gevaarlijke stoffen, Opleidingen

SCS Training & Consultancy viert 20-jarig jubileum

Redactie
12 februari, 2024
2,5 minuten leestijd
Nieuws, Opleidingen

Succesvolle pilot Workshop Beveiligingscultuur bij LFS Schiphol

Redactie
5 februari, 2024
2,5 minuten leestijd
Nieuws, Security