QHSE Manager

Redactie
17 augustus, 2023
2,5 minuten leestijd

Wij zijn op zoek naar een ervaren en gedreven QHSE Manager om ons team bij Special Cargo te versterken. Als QHSE Manager speel je een cruciale rol in het waarborgen van de kwaliteit en veiligheid van onze logistieke diensten.

Wie zijn wij:
Je komt te werken voor Special Cargo: hieronder vallen Special Cargo Services en Special Cargo College. Bij Special Cargo Services nemen onze specialisten voor opdrachtgevers alle zorgen uit handen omtrent het opslaan, verzendklaar maken en vervoeren van gevaarlijke stoffen zendingen. Dit doen wij voor alle modaliteiten – lucht, weg, zee en spoorvervoer – vanuit onze vestigingen op Schiphol, Rotterdam, IJmuiden en Texas, USA. Special Cargo College is dé opleider voor Logistiek Nederland en traint jaarlijks 30.000+ cursisten op het gebied van gevaarlijke stoffen, luchtvaartveiligheid en security. Special Cargo College heeft trainingslocaties op Schiphol, Spijkenisse en Veenendaal.
Special Cargo is een familiebedrijf pur sang, met hart voor de zaak en voor elkaar. Kennis en kunde zijn diep verankerd in de organisatie, met een kwalitatief hoogstaande dienstverlening als gevolg. Wij zijn een snelgroeiend bedrijf met ambitie om next level te gaan voor onze klanten. Wij hebben vestigingen op Schiphol, Rotterdam, IJmuiden, Veenendaal en in Texas USA.

Wat ga je doen:
Als QHSE Manager ben je verantwoordelijk voor de QHSE in de organisatie Je bent bezig met het ontwikkelen en implementeren van QHSE-beleid en best practices om werkprocessen te optimaliseren.

 • Je bent verantwoordelijk voor het opzetten, implementeren en onderhouden van ons QHSE-systeem om te voldoen aan de geldende normen en richtlijnen, waaronder ISO 9001:2015, ISO 14001 en AEO-certificering.
 • Je coördineert en voert audits en inspecties uit om de naleving van kwaliteits- en veiligheidsprocedures te controleren.
 • Je identificeert potentiële risico’s en neemt proactief maatregelen om deze te verminderen en te voorkomen, met speciale aandacht voor gevaarlijke stoffenwetgeving en logistieke wetgeving.
 • Je analyseert kwaliteitsgegevens en treft corrigerende en preventieve maatregelen om processen te verbeteren en afwijkingen te minimaliseren.
 • Je zorgt voor de juiste documentatie, rapportage en registratie van kwaliteitsgegevens en incidenten.
 • Je geeft leiding aan een team van QHSE-medewerkers en zorgt voor hun ontwikkeling en training.
 • Je houdt het managementteam op de hoogte van nieuwe wetgeving en de bijbehorende risico’s en kansen met betrekking tot gevaarlijke stoffenwetgeving en logistieke wetgeving.

Wat jij meebrengt:

 • Minimaal HBO werk en denk niveau in een relevante discipline, zoals logistiek of kwaliteitsmanagement.
 • Aantoonbare 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur binnen de logistieke sector.
 • Diepgaande kennis van kwaliteitsbeheersystemen en -processen.
 • Ervaring met gevaarlijke stoffenwetgeving en logistieke wetgeving is een pre.
 • In staat zijn om het managementteam op de hoogte te houden van nieuwe wetgeving en de bijbehorende risico’s en kansen op het gebied van gevaarlijke stoffenwetgeving en logistieke wetgeving.

Wij bieden:
Een uitdagende functie binnen een dynamisch en groeiend logistiek bedrijf. De mogelijkheid om een belangrijke rol te spelen in het waarborgen van de kwaliteit en veiligheid van onze diensten. Een competitief salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Mogelijkheden voor professionele groei en ontwikkeling.
Ben jij de QHSE Manager die wij zoeken? Solliciteer dan nu! Stuur dan je CV en motivatiebrief naar hr@specialcargo.nl. We kijken ernaar uit om van je te horen en de mogelijkheden te bespreken!

Meer interessante artikelen

Special Cargo Houston: our full-service hazardous materials hub in America

Redactie
25 september, 2023
2,5 minuten leestijd
Gevaarlijke stoffen, Opslag

‘Stops’ for Givaudan minimized through collaboration with Special Cargo

Redactie
20 september, 2023
2,5 minuten leestijd
English, Klanten in beeld

‘Stops’ Givaudan geminimaliseerd door samenwerking Special Cargo

Redactie
19 september, 2023
2,5 minuten leestijd
Gevaarlijke stoffen, Klanten in beeld