Gevaarlijke stoffen omgieten bij Special Cargo: veilig, snel en volledig conform de voorschriften

Het hanteren en omgieten van gevaarlijke stoffen vereist gespecialiseerde kennis en expertise, vooral wanneer het te omgieten materiaal risicovol is. Bij Special Cargo voeren we deze risicovolle taak met precisie uit. Ongeacht de gevarenklasse zorgen we voor een veilige, snelle en conforme omgieting van gevaarlijke stoffen naar geschikte containers, waardoor je wordt ontzorgd van de complexiteit van de operatie.

Voordelen van kleinere verpakkingen

Veel chemische stoffen worden geclassificeerd als gevaarlijk, ontvlambaar of giftig. Als je werkzaam bent in de chemische logistiek, weet je dat er verschillende redenen zijn om deze stoffen over te gieten in kleinere containers: verbeterde veiligheid bij het hanteren, eenvoudigere opslag, efficiëntere logistiek en het voldoen aan vervoersbeperkingen en wettelijke vereisten. Kleinere containers verminderen het risico op blootstelling aan schadelijke stoffen en maken het hanteren makkelijker.

Het veilig uitvoeren van een risicovol proces

Het omgieten van gevaarlijke stoffen stelt vervoerders in staat om de transportmodus te veranderen, bijvoorbeeld van zeevracht naar luchtvracht, om aan de eisen van vervoerders te voldoen. Deze taak kan echter risicovol zijn als het niet uw expertisegebied is. Bij onjuiste uitvoering kunnen morsingen, lekkages, chemische reacties of andere ongelukken plaatsvinden. Bovendien vereist het omgieten van gevaarlijke stoffen gespecialiseerde materialen, veiligheidsuitrusting en naleving van strikte milieuregels, waaronder temperatuur- en ventilatievoorschriften.

Het omgieten van gevaarlijke stoffen vereist gespecialiseerde materialen, veiligheidsuitrusting en naleving van strikte milieuregels.

Uitgevoerd door experts

Laat deze complexe taak over aan de experts van Special Cargo. Wij zijn gespecialiseerd in het veilig overgieten van gevaarlijke stoffen van grotere containers naar kleinere, UN-goedgekeurde verpakkingen. Bijvoorbeeld het omgieten van vloeistoffen uit vaten of IBC-containers naar jerrycans of vaten, om te voldoen aan de vervoersbeperkingen per transportmodus. Ons hoogopgeleide team volgt strikte veiligheidsprotocollen en gebruikt onze geavanceerde omgietapparatuur. Elke procedure wordt uitgevoerd met volledige persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), waaronder maskers, filters, beschermende kleding, oogbescherming en handschoenen.

Veilige en wettelijk conforme procedures

Het omgieten van gevaarlijke stoffen wordt uitsluitend uitgevoerd door getraind en gecertificeerd personeel in een speciaal ingerichte ruimte. In deze gescheiden en goed geventileerde omgeving gebruiken we morsets, plastic afdekzeilen en vermiculiet om eventuele morsingen veilig op te vangen. Gevaarlijke stoffen worden overgebracht met behulp van ventielen, nozzles of pompen, waardoor het risico op ongelukken wordt geminimaliseerd. We houden ons strikt aan alle regelgeving om ervoor te zorgen dat uw producten veilig en efficiënt worden behandeld en verpakt.

Hoe het werkt

Wanneer je contact opneemt met Special Cargo, zal ons deskundige personeel het materiaal en de hoeveelheden met je doornemen, samen met jouw vereisten voor transport en deadlines. We stellen een projectplan op met een tijdlijn voor voltooiing, inclusief de mogelijkheid tot versnelling indien nodig. Alle omgietingen vinden plaats in onze faciliteit in Amsterdam, rotterdam of Houston, waar we een breed scala aan UN-goedgekeurde verpakkingsmaterialen beschikbaar hebben om aan elke eis te voldoen.

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over onze omgietdiensten voor gevaarlijke stoffen of een offerte op maat aanvragen? Neem dan contact met ons op! Als je niet zeker bent van de nalevingsvereisten voor je zendingen, staan onze experts klaar om je op maat gemaakt advies te geven. Neem contact op met Special Cargo via info@specialcargo.nl of bel +31(0)84-792 28 85 voor een veilige en efficiënte behandeling van je gevaarlijke goederen.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met onze Accountmanagers voor meer informatie over onze dienstverlening en activiteiten.

© Copyright 2024 Special Cargo - gevaarlijke stoffen, security | Algemene voorwaarden Services | Algemene voorwaarden College | Cursusvoorwaarden | Privacy | Privacy (College)