Over ons

Gevaarlijke Stoffen? Wij regelen het

Gevaarlijke stoffen. Jouw bedrijf of organisatie heeft er gegarandeerd mee te maken. Dat valt niet altijd mee, want de wet- en regelgeving is complex en de sancties op het niet naleven zijn ingrijpend. Maar los daarvan: je moet er toch niet aan denken dat er levensgevaarlijke situaties ontstaan omdat jij je zaken niet op orde hebt?

Special Cargo Services behandelt gevaarlijke stoffen. Efficiënt, doelgericht en volledig afgestemd op jouw bedrijfsprocessen. Dat geeft rust, zekerheid én voorkomt potentiële catastrofes.

Special Cargo Services | gevaarlijke stoffen

Ben je ambitieus en neem je gevaarlijke stoffen serieus, dan komt daar veel bij kijken. Zo verandert wet- en regelgeving voortdurend en zit er vaak een groot verschil tussen de letter en geest van de wet.
Wij zijn Special Cargo Services, een ambitieus familiebedrijf op het gebied van gevaarlijke stoffen, en we volgen de ontwikkelingen op de voet. Bovendien maken we als geen ander de vertaalslag naar de praktijk. Daarom ondersteunen we je met alles op het gebied van gevaarlijke stoffen:

  • Verpakken en documentatie
  • Opslag en distributie
  • Advies en consultancy
  • Cursussen en opleidingen

Dit doen we al 20 jaar voor uiteenlopende klanten. Ga je met ons in zee, dan staan we met een ervaren team van gevaarlijke stoffen professionals voor je klaar. Strategisch, tactisch en uitvoerend. Samen regelen we alles wat te maken heeft met gevaarlijke stoffen. Binnen de kaders van de wet en passend bij de wensen van jouw organisatie.

Kennisinstituut

Ook voor cursussen en opleidingen is Special Cargo Services de aangewezen partij: Special Cargo College. Zowel klassikaal als op onze eigen trainingslocaties (Schiphol en Rotterdam) bieden wij een breed aanbod aan gevaarlijke stoffen cursussen en opleidingen voor zowel lucht-, zee- als wegvervoer.

Ook voor Air Cargo Security cursussen op eigen locatie of incompany bent u bij Special Cargo Services aan het juiste adres. Waar veel opleiders zich uitsluitend richten op cursussen en consultancy voeren wij de werkzaamheden ook dagelijks uit. Deze combinatie zorgt ervoor dat wij  jaarlijks duizenden cursisten opleiden met de kennis en ervaring uit de eigen praktijk.  Door deze brede aanpak weten we altijd precies wat er speelt. En kom jij nooit voor verrassingen te staan. 

Special Cargo Services: een echt familiebedrijf

Huib den Dikken en Hans van der Maat richtten Special Cargo Services in de jaren negentig op. In de loop der jaren groeiden we uit tot full-service bedrijf op het gebied van verzendklaar maken en opslag van gevaarlijke stoffen. Met onze locaties op Schiphol en  Rotterdam en IJmuiden verzorgen wij naast het verzendklaar maken en opslag van gevaarlijke stoffen ook voor een breed aanbod aan Gevaarlijke Stoffen en Air Cargo Security cursussen op eigen locatie als incompany.

Sinds 2014 stuurt de tweede generatie van de familie den Dikken het hechte en bevlogen team van professionals aan. Erik den Dikken heeft – met een deskundig team van managers – de dagelijkse leiding.