Over ons

Veiligheid en kwaliteit staan bij Special Cargo voorop. In alles wat we doen. Als dé gevaarlijke stoffen specialist en opleider van logistiek Nederland dagen wij onszelf iedere dag weer uit. Want hoe uitdagender de opdracht, des te groter de verantwoordelijkheid. Gesterkt door onze diepgaande kennis en meer dan 25 jaar ervaring zetten we ons in voor een veiligere logistieke wereld.

Menselijke service in een oerwoud aan regels

In de dagelijkse hectiek van de logistieke sector zijn vertrouwen en korte lijntjes onmisbaar. Daarom zoek je een betrouwbare en betrokken partner om jou te ondersteunen. Special Cargo dus. Als familiebedrijf pur sang heeft Special Cargo hart voor de zaak en voor elkaar.

Opgericht in de jaren 90 door Hans van der Maat en Huib den Dikken, staat inmiddels de tweede generatie aan het roer. Onder leiding van Erik den Dikken zet een hecht team van professionals zich dagelijks in om onze klanten optimaal te ondersteunen. Daarbij werken wij nauw samen, zowel binnen ons team als met onze klanten. In het oerwoud aan regels, wetten en voorschriften zijn wij vraagbaak, verlengstuk en partner.

Flexibel én onwrikbaar

In onze dienstverlening streven wij altijd naar flexibiliteit. Zo kunnen we onze klanten service, ondersteuning en training op maat bieden. Wij zitten bovenop de ontwikkelingen in de markt en wet- en regelgeving. Als kennispartner van de overheid zijn we zelfs direct betrokken bij belangrijke besluiten in de branche. Dat stelt ons in staat om ver vooruit te kijken en waar nodig met vaste hand bij te sturen.

Op het gebied van veiligheid zijn wij echter onwrikbaar. Er is geen ruimte voor vergissingen of compromissen; daar zien wij zelf scherp op toe. Onze klanten weten dat hun vracht bij ons in goede handen is, dankzij onze diepgaande kennis en vele jaren ervaring. Wij zorgen dat jouw gevaarlijke goederen compliant en veilig worden behandeld en vervoerd. Zo kun jij je volledig concentreren op je kernactiviteiten.

Op gebied van veiligheid zijn wij onwrikbaar: geen ruimte voor vergissingen of compromissen

Expertise in de praktijk en in de schoolbanken

Special Cargo is autoriteit en kennisleider op het gebied van gevaarlijke stoffen. Onze kennis brengen we uiteraard in de praktijk voor onze klanten, tijdens het verpakken, documenteren, vervoeren en opslaan van gevaarlijke stoffen. Maar we nemen ook onze verantwoordelijkheid door logistieke professionals op te leiden. Ieder jaar leiden wij ruim 30.000 cursisten op. Zo stellen wij anderen in staat om ook volgens de geldende wet- en regelgeving te werken.

Om het overzichtelijk te houden hebben wij onze dienstverlening opgedeeld in twee takken. Special Cargo Services richt zich op onze diensten voor opslag en transport van gevaarlijke stoffen. De activiteiten van Special Cargo College staan in het teken van kennis delen: als opleider met een groot cursusaanbod, maar ook als externe veiligheidsadviseur en adviseur beveiliging burgerluchtvaart. Hoe kan Special Cargo jou vandaag helpen?

© Copyright 2024 Special Cargo - gevaarlijke stoffen, security | Algemene voorwaarden Services | Algemene voorwaarden College | Cursusvoorwaarden | Privacy