Over ons

Een familiebedrijf pur sang

Aangenaam. Wij zijn Special Cargo, dé gevaarlijke stoffen specialist. Korter en bondiger kunnen we het niet verwoorden. Maar wij zijn ook Special Cargo College, dé opleider voor logistiek Nederland voor gevaarlijke stoffen, luchtvaartveiligheid en security.

Familiebedrijf

Special Cargo is een familiebedrijf pur sang, met hart voor de zaak en elkaar. Verantwoordelijkheid en betrokkenheid zit in ons DNA. Opgericht in de jaren negentig door Hans van der Maat en Huib den Dikken. Inmiddels staat de tweede generatie aan het roer en stuurt Erik den Dikken het hechte team van professionals aan.

Binnen ons bedrijf kennen we twee bedrijfsonderdelen: Special Cargo Services en Special Cargo College. Met Services richten we ons op de dienstverlening van het verpakken en vervoeren van gevaarlijke stoffen. Labelen, verpakken, ompakken en etiketteren; wij nemen voor onze opdrachtgevers alle zorgen uit handen. Deze werkzaamheden vragen om specifieke expertise en die kennis wilden wij delen. Van daaruit is Special Cargo College ontstaan. Een  opleidingsinstituut dat voorziet in alle opleidingen en trainingen op het gebied van gevaarlijke stoffen, luchtvaartveiligheid en security. Op jaarbasis trainen wij gemiddeld 20.000 cursisten, in binnen- en buitenland, zowel klassikaal, online en incompany.

De mensen achter de wet- en regelgeving

In ons dagelijks werk hebben wij te maken met strenge wet- en regelgeving. Dat moet ook, want het werken met gevaarlijke stoffen is beslist niet zonder risico’s. Maar, wie zijn de mensen achter deze strikte regels? Dat zijn vakmensen en specialisten met hart voor het bedrijf en haar klanten. Zij zijn ons kapitaal. Het fundament van ons bedrijf. Als familiebedrijf zetten wij altijd in op de lange termijnrelatie. Zowel voor onze medewerkers als voor onze klanten. Dit maakt dat wij ons kunnen onderscheiden.